Ali ste vedeli ... 
... da lahko v Zoomu omogočite samodejno shranjevanje klepeta na vaš računalnik ali v oblak?

Ali ste vedeli, da lahko v Zoomu shranite klepet, ki nastane tekom srečanja? 

Tako lahko študente usmerite, da tekom srečanja podajo odgovore na vaša vprašanja kar v klepetu, vi pa si klepet shranite in pozneje ogledate odgovore študentov. 

Ali se vam je zgodilo, da ste po srečanju s študenti pozabili na shranjevanje klepeta? Pa ravno takrat bi vam prav prišlo, če bi videli odgovore oz. vprašanja študentov za nazaj. 

Spodaj predstavljamo enostaven način, kako se lahko tej težavi izognemo, namreč Zoom nam ponuja možnost samodejnega shranjevanja klepeta ali na naš računalnik, ali v oblak.  

Uredimo nastavitve v Zoomu
V našem osebnem spletnem portalu Zoom odpremo nastavitve in poiščemo nastavitev vezano na samodejno shranjevanje klepeta.
1
Po srečanju poiščemo klepet
Na računalniku poiščemo mapo, kamor se je shranil klepet po koncu srečanja. Mapa se po navadi nahaja v mapi Dokumenti na našem računalniku, kjer se nam je kreirala mapa Zoom in za vsako Zoom srečanje se nam kreira mapa, kamor se shranjujejo vsi izdelki tekom srečanja (npr. posnetek srečanja, bela tabla) in med njimi je tudi datoteka, ki ponazarja klepet.Vidmo datoteko formata .txt, kjer se nam po odpiranju prikaže pogovor.
2
Shranjujemo lahko tudi v oblak
Če želimo, lahko datoteke shranimo tudi v oblak (samo licencirani uporabniki). V tem primeru moramo za shranjevanje datoteke klepeta med srečanjem začeti s snemanjem. Pred tem pa moramo v nastavitvah snemanja v spletnem portalu Zoom poskrbeti, da imamo obkljukano možnost shranjevanja klepeta.
3
Tudi v oblaku lahko dostopamo do datoteke
Po koncu srečanja, kjer smo pričeli s snemanjem v oblak, le-to poiščemo in med shranjenimi datotekami poiščemo klepet. Tudi v tem primeru vidimo, da gre za datoteko formata .txt. Lahko si jo ogledamo ali pa jo prenesemo na svoj računalnik.
4

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.