FOKUSNA SPLETNA DELAVNICA
IZDELAVA INTERAKTIVNIH PREDSTAVITEV Z IKT

Na delavnici boste spoznali izdelavo interaktivnih učnih gradiv, s fokusom na izdelavi interaktivnih predstavitev. Najprej se boste seznanili s TPACK-modelom, SAMR-modelom in Mayerjevimi načeli, ki jih je smiselno upoštevati pri ustvarjanju večpredstavnih gradiv. Predstavili bomo različne vrste interaktivnosti in se v nadaljevanju osredotočili na praktično delo z različnimi orodji. Spoznali boste orodja, kot so H5P, Nearpod, Mentimeter, Quizizz, Canva, Iorad, Pear Deck in GoConqr. Poleg orodij za ustvarjanje interaktivnih predstavitev boste imeli priložnost spoznati še nekatera orodja za izdelavo interaktivnih učnih gradiv (npr. Mindmeister, Genially, Insert Learnig in Wordwall).

Avtorji

Sanja Jedrinović, Mateja Bevčič, Sara Drožđek, Anja Luštek, Tadeja Nemanič, Ana Žabkar Šalić, Irena Nančovska Šerbec, Jože Rugelj

Trajanje

10. maj - 24. maj 2024

Moderiranje izvedbe

Mateja Bevčič

Prijava

povezava (vpis v okolje z univerzitetnim uporabniškim imenom in geslom)

Delavnica je namenjena spoznavanju interaktivnih predstavitev. Poleg uvodnega in sklepnega dela jo sestavljajo 4 poglavja:

  • Interaktivna večpredstavna učna gradiva

Spoznali boste TPACK–model (tehnološko pedagoško vsebinsko znanje), ki predstavlja nov okvir poučevanja, in SAMR-model za vrednotenje stopnje didaktične uporabe IKT v študijskem procesu. Poleg tega si boste nekaj primerov, ki prikazujejo uporabo in upoštevanje Mayerjevih načel. 
V tem poglavju si boste ogledali gradiva in vire, oddali nalogo, kjer boste analizirali eno izmed lastnih večpredstavnih učnih gradiv glede na različna Mayerjeva načela, ter sodelovali v razpravi.

  • Primerjalna analiza orodij za izdelavo različnih interaktivnih učnih gradiv

Pogledali si boste primerjalno analizo IKT-orodij za pripravo različnih interaktivnih učnih gradiv, v nadaljevanju pa boste orodja tudi podrobneje spoznali.
V tem poglavju si boste ogledali gradiva, vire in vodiče.

  • Izdelava interaktivnih učnih gradiv

Spoznali boste IKT-orodja za izdelavo interaktivnih učnih gradiv: H5P, Mindmeister, Quizizz, Genially, GoConqr, Insert Learning in Wordwall.
V tem poglavju si boste ogledali gradiva, vire in vodiče, oddali nalogo in sodelovali v razpravi.

  • Izdelava interaktivnih predstavitev

Spoznali boste IKT-orodja za pripravo različnih interaktivnih predstavitev: H5P, Nearpod, Mentimeter, Quizizz, Canva, Iorad, Pear Deck in GoConqr.
V tem poglavju si boste ogledali gradiva, vire in vodiče, oddali nalogo ter sodelovali v razpravi.

  • Sklepno poglavje

V sklepnem poglavju vas čaka zaključna aktivnost, kjer boste na podlagi pripravljenih kriterijev pripravili analizo dveh orodjih, ki ste ju spoznali na delavnici.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.