Izvedena delavnica za pedagoge UL: Snemanje in urejanje videoposnetkov z orodjem ScreenPal

V petek, 28. 6. 2024, smo v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu v okviru Digitalnega ULTRA maratona za pedagoge UL izvedli usposabljanje Snemanje in urejanje videoposnetkov z orodjem ScreenPal.

Udeleženci delavnice so spoznali osnovne funkcionalnosti orodja ScreenPal ter nekaj nasvetov in trikov za enostavno snemanje zaslona in urejanje videoposnetkov. ScreenPal je uporabniku prijazno orodje, ki omogoča ustvarjanje kakovostnih videoposnetkov za različne namene.

Na delavnici smo spoznali osnove snemanja in urejanja , vključno z obrezovanjem, združevanjem, dodajanjem prehodov in prilagajanjem hitrosti predvajanja.

Raziskali smo tudi možnosti za dodajanje slik in besedilnih vložkov, prikazovanje govorca in kurzorja ter dodajanje drugih elementov.

Na koncu delavnice smo pregledali še postopek izvoza in deljenja končnih videoposnetkov v različnih formatih ter si ogledali, katere možnosti deljenja nam orodje ponuja.

Vsem udeleženim se zahvaljujemo za udeležbo na Digitalnem ULTRA maratonu in čestitamo za nove pridobljene digitalne kompetence, veščine in znanja za uporabo IKT v pedagoškem procesu.

Vabljeni, da se nam (ponovno) pridružite na prihajajočih usposabljanjih. Za vse, ki bi si želeli ogledati posnetke na temo uporabe orodja, pa smo pripravili tudi podporno spletno učilnico, kjer bodo tekom maratona na voljo tudi dodatna gradiva. Ključ za vpis v učilnico je: SCREENPAL2024. Spletna učilnica se nahaja v Moodle okolju, kamor se prijavite s svojo UL ID.

 

Več informacij o Digitalnem ULTRA maratonu 1.0 pa najdete na povezavi.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.