INTENZIVNA SPLETNA DELAVNICA
IGRIFIKACIJA Z UPORABO IKT

Na delavnici boste spoznali igre v izobraževanju, spoznali se boste s pojmom igrifikacija ter učnima pristopoma učenja z igrami in učenja z ustvarjanjem iger. V ta namen boste spozali različno IKT, takšno, ki omogoča vključevanje elementov iger ali že ustvarjenih izobraževalnih iger v pedagoški proces ter takšno, ki je namenjena ustvarjanju izobraževalnih iger.

Avtorji

Tadeja Nemanič, Mateja Bevčič, Sara Drožđek, Sanja Jedrinović, Anja Luštek, Ana Žabkar Šalić, Jože Rugelj

Trajanje

5. maj - 26. maj 2021

Moderiranje izvedbe

Mateja Bevčič

Prijava

povezava (prijava v okolje z univerzitetnim uporabniškim imenom in geslom)

Delavnica je namenjena spoznavanju s pojmom igrifikacije, učnega pristopa učenja z igrami in učenja z ustvarjanjem iger ter z različno IKT, ki omogoča vključevanje (elementov) iger v pedagoški proces. Poleg uvodnega in sklepnega dela jo sestavljajo 4 poglavja: 

  • Igre v izobraževanju

Ponuja kratek pregled vedenjskih teorij v izrobraževanju, njihov razvoj in glavne koncepte ter načine, na katere so glavni koncepti teh teorij vključeni v igre. Na voljo so primeri uporabe izobraževalnih iger v pedagoškem procesu in zbirka različnih virov. Predstavljena je tudi primerjalna analiza orodij, orodja pa bodo podrobneje predstavljena v naslednjih poglavjih.
V tem poglavju si boste ogledali gradiva, vire in vodiče, rešili H5P kviz in sodelovali v razpravi.

  • Igrifikacija

Spoznali se boste s pojmom igrifikacije ter kako je igrifikacija povezana z izobraževanjem. Spoznali boste različne elemente iger, ki jih lahko uporabimo v pedagoškem procesu za motiviranje in aktiviranje študentov.
V tem poglavju si boste ogledali gradiva in vire, rešili igro spomina in iskanja besed v H5P, oddali nalogo in sodelovali v razpravi.

  • Učenje z igrami

Spoznali se boste s pristopom učenja z igrami, vrstami iger ter s prednostni uporabe iger v pedagoškem procesu. Ogledali si boste lahko zanimivo predavanje o stilih igranja in različnih vplivih iger na študente. Prav tako si boste lahko ogledali seznam različnih resnih izobraževalnih iger za posamezna področja učenja in poučevanja.
V tem poglavju si boste ogledali gradiva, vire in vodiče, rešili gradivo tipa povleci in spusti ter kviz v H5P, oddali nalogo in sodelovali v razpravi.

  • Ustvarjanje iger v izobraževalnem procesu

Spoznali boste pristop učenja z ustvarjanjem iger in metodo SADDIE za razvoj in ustvarjanje izobraževalnih iger. Prav tako boste spoznali primere dobre prakse, pri katerem boste videli, kako lahko pristop in metodo vključimo v študijski proces. Ogledali si boste seznam orodij za ustvarjanje iger, ki zahtevajo najosnovnejše znanje programiranja (Snap!, Unity), ter orodja, ki ne zahtevajo znanja programiranja (H5P, Moodle, Wordwall, Edmodo).
V tem poglavju si boste ogledali gradiva, narejene primere in vodiče, oddali nalogo in sodelovali v razpravi.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.