INTENZIVNA SPLETNA DELAVNICA
IGRIFIKACIJA Z UPORABO IKT

Na delavnici boste spoznali igre v izobraževanju, se spoznali s pojmom igrifikacija ter z učnima pristopoma učenje z igrami in učenje z ustvarjanjem iger. Pridobili boste številne ideje in spoznali različno IKT, ki omogoča vključevanje elementov iger ali že ustvarjenih izobraževalnih iger v pedagoški proces ter tudi IKT, s katero lahko ustvarimo izobraževalne igre.

Avtorji

Tadeja Nemanič, Mateja Bevčič, Sara Drožđek, Sanja Jedrinović, Anja Luštek, Ana Žabkar Šalić, Jože Rugelj

Recenzenti

izr. prof. Sonja Čotar Konrad, prof. dr. Eva Jereb

Lektoriranje

Ana Žabkar Šalić

Trajanje

2. september - 30. september 2024

Moderiranje izvedbe

Mateja Bevčič

Prijava

povezava (prijava v okolje z univerzitetnim uporabniškim imenom in geslom)

Delavnica je namenjena spoznavanju s pojmom igrifikacije, učnega pristopa učenja z igrami in učenja z ustvarjanjem iger ter z različno IKT, ki omogoča vključevanje (elementov) iger v pedagoški proces. Poleg uvodnega in sklepnega dela jo sestavljajo 4 poglavja: 

  • Igre v izobraževanju

Ponuja kratek pregled teorij učenja v povezavi z igrami v izobraževanju, njihov razvoj in glavne koncepte ter načine, na katere so glavni koncepti teh teorij vključeni v igre. Na voljo so primeri uporabe izobraževalnih iger v pedagoškem procesu in zbirka različnih virov. Predstavljena je tudi primerjalna analiza orodij, orodja pa so podrobneje predstavljena v naslednjih poglavjih.
V tem poglavju boste rešili H5P kviz in sodelovali v razpravi.

  • Igrifikacija

Spoznali se boste s pojmom igrifikacije ter kako je igrifikacija povezana z izobraževanjem. Spoznali boste različne elemente iger, ki jih lahko uporabimo v pedagoškem procesu za motiviranje in aktiviranje študentov.
V tem poglavju boste rešili igro spomina in iskanja besed v H5P ter oddali nalogo in sodelovali v razpravi.

  • Učenje z igrami

Spoznali se boste s pristopom učenja z igrami, vrstami iger ter s prednostmi uporabe iger v pedagoškem procesu. Ogledali si boste lahko zanimivo predavanje o stilih igranja in različnih vplivih iger na študente. Prav tako si boste lahko ogledali seznam različnih resnih izobraževalnih iger za posamezna področja učenja in poučevanja.
V tem poglavju boste rešili gradivo tipa povleci in spusti ter kviz v H5P, oddali nalogo in sodelovali v razpravi.

  • Ustvarjanje iger v izobraževalnem procesu

Spoznali boste pristop učenja z ustvarjanjem iger in metodo SADDIE za razvoj in ustvarjanje izobraževalnih iger. Prav tako boste spoznali primere dobre prakse, pri katerem boste videli, kako lahko pristop in metodo vključimo v študijski proces. Ogledali si boste seznam orodij za ustvarjanje iger, ki zahtevajo znanje programiranja ter orodja, ki ne zahtevajo znanja programiranja.
V tem poglavju boste oddali nalogo in sodelovali v razpravi.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.