Pridružite se nam na kakšni izmed (spletnih) delavnic

V okviru Centra Digitalna UL bodo izvedene številne tematsko različne delavnice, ki bodo potekale tako na spletu kot tudi v učilnicah. Da bi čim bolje naslovili različne potrebe visokošolskih učiteljev in sodelavcev, smo delavnice vsebinsko razdelali v tri načine izvedbe. Pri tem lahko udeleženci izbirate med:

1) intenzivnimi spletnimi delavnicami (obseg aktivnosti 16 ur, v času 21 dni odprtosti delavnice) – zajemajo širšo predstavitev izbranih vsebin,  

2) fokusnimi spletnimi delavnicami (obseg aktivnosti 8 ur, v času 7 dni odprtosti delavnice) – osredotočeno predstavljajo posamezne segmente izbranih vsebin intenzivnih spletnih delavnic,  

3) delavnice v učilnici (obseg aktivnosti 4 ure v istem dnevu) – namenjene so visokošolskim učiteljem in sodelavcem, ki se želijo z izbranimi vsebinami seznaniti v neposrednem stiku v učilnici ali v podporo delu v spletnih delavnicah.

Glede na stanje s Covid-19 v Sloveniji bomo predvidene delavnice v učilnici, pri katerih je predvidena izvedba v neposrednem stiku v učilnici, izvedli v spletni obliki (webinarji) v obsegu dveh šolskih ur.

S klikom na posamezno povezavo v spodnji preglednici boste dobili več informacij o posamezni delavnici in predvidenih terminih izvedbe.

Spletne delavniceOd januarja 2021

Moodle v izobraževanju 2

OKTOBER 2021

Namen delavnice je seznanjanje in uporaba naprednih funkcionalnosti spletne učilnice Moodle v podporo sodelovalnemu učenju, vrednotenju znanja in spremljanju napredka študentov.

Digitalne kompetence učiteljev

SEPTEMBER 2021

Skozi delavnico spoznamo vseh 21 kompetenc evropskega okvirja DigCompEdu in vidimo, kako lahko nadgradimo svoje digitlne kompetece na področju poučevanja, vrednotenja znanja in aktivnega vključevanja vseh študentov.

Formativno spremljanje študijskega procesa z uporabo IKT

NOVEMBER 2021

Delavnica je namenjena spoznavanju pomena formativnega spremljanja znanja, mnenj in idej v pedagoškem procesu in različne IKT, ki nam lahko ta proces olajša.

Didaktična uporaba IKT v procesu učenja in poučevanja

SEPTEMBER 2021

Delavnica je namenjena razmisleku ter pridobivanju idej za uporabo IKT v pedagoškem procesu z uporabo pedagoškega kolesa in SAMR modela.

Igrifikacija z uporabo IKT

NOVEMBER 2021

Skozi delavnico se spoznamo s pojmom igrifikacija in učnima pristopoma učenje z igrami in učenje z ustvarjanjem iger ter se seznanimo z različno IKT, ki omogoča vključevanje (elementov) iger v pedagoški proces.

Moodle v izobraževanju 1

SEPTEMBER 2021

Namen delavnice je seznanjanje in uporaba osnovnih funkcionalnosti spletne učilnice Moodle v podporo organizaciji pedagoškega dela, spodbujanju sodelovalnega učenja in vrednotenja znanja.

Sodelovalno učenje z uporabo IKT

DECEMBER 2021

Skozi delavnico spoznamo različno IKT, ki spodbuja sodelovalno učenje med študenti, s poudarkom na pedagoških pristopih kot sta problemsko učenje in projektno učno delo.

Interaktivna učna gradiva

OKTOBER 2021

Na delavnici se seznanimo z Mayerjevimi načeli za izdelavo večpredstavnih gradiv ter z različno IKT za ustvarjanje interaktivnih predstavitev, videoposnetkov ter adaptivnih gradiv.

Učna analitika v z IKT podprtih okoljih

DECEMBER 2021

Skozi delavnico se seznanimo z dobrimi praksami in orodji, ki omogočijo analizo lastnega poučevanja ter možnostmi učne analitike v različnih učnih okoljih, ki celostno podprejo pedagoški proces.

Terminski načrt izvedbe (spletnih) delavnic

Za lažjo časovno organizacijo smo pripravili tudi pregled po aktualnih izobraževanjih. 

Delavnice za posamezne članice UL

    Imate predlog za izvedbo delavnice?

    Izvajamo tudi delavnice za posamezne članice UL, kjer se prilagodimo vašim željam in predlogom.Izpolnite obrazec in nam pošljite svoj predlog oz. željo in skušali vam bomo čimprej odgovoriti.Kontaktirate nas lahko tudi preko e-naslova digitalna@uni-lj.si.

    Naročite se na naše e-novice...

    … in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.