Pridružite se nam na kakšni izmed (spletnih) delavnic

V okviru Centra Digitalna UL bodo izvedene številne tematsko različne delavnice, ki bodo potekale tako na spletu kot tudi v učilnicah. Da bi čim bolje naslovili različne potrebe visokošolskih učiteljev in sodelavcev, smo delavnice vsebinsko razdelali v tri načine izvedbe. Pri tem lahko udeleženci izbirate med:

1) intenzivnimi spletnimi delavnicami (skupno trajanje 16 pedagoških ur, od tega 10 pedagoških ur za aktivno delo, čas odprtosti delavnice 1 mesec) – zajemajo širšo predstavitev izbranih vsebin,  

2) fokusnimi spletnimi delavnicami (skupno trajanje 8 pedagoških ur, od tega 4 pedagoške ure za aktivno delo, čas odprtosti delavnice 14-16 dni) – osredotočeno predstavljajo posamezne segmente izbranih vsebin intenzivnih spletnih delavnic,  

3) delavnice v učilnici v živo (obseg aktivnosti 4 ure v istem dnevu) – namenjene so visokošolskim učiteljem in sodelavcem, ki se želijo z izbranimi vsebinami seznaniti v neposrednem stiku v učilnici ali v podporo delu v spletnih delavnicah.

S klikom na posamezno povezavo v spodnji preglednici boste dobili več informacij o posamezni delavnici in predvidenih terminih izvedbe.

Spletne delavniceOd februarja 2024

Moodle v izobraževanju 2

JUNIJ 2024

Namen delavnice je seznanjanje in uporaba naprednih funkcionalnosti spletne učilnice Moodle v podporo sodelovalnemu učenju, vrednotenju znanja in spremljanju napredka študentov.

Digitalne kompetence učiteljev

FEBRUAR 2024

Na delavnici se seznanimo z razširjenim okvirjem 32 kompetenc po DigCompEdu glede na samoevalvacijsko orodje SELFIEforTEACHERS, spoznamo model napredovanja ter preizkusimo orodje DigCompEdu CheckIn za samoevalvacijo uporabe IKT v lastni pedagoški praksi.

Formativno spremljanje študijskega procesa z uporabo IKT

JULIJ 2024

Delavnica je namenjena spoznavanju pomena formativnega spremljanja znanja, mnenj in idej v pedagoškem procesu in različne IKT, ki nam lahko ta proces olajša.

Didaktična uporaba IKT v procesu učenja in poučevanja

MAREC 2024

Delavnica je namenjena razmisleku ter pridobivanju idej za uporabo IKT v pedagoškem procesu z uporabo pedagoškega kolesa in SAMR modela.

Igrifikacija z uporabo IKT

SEPTEMBER 2024

Skozi delavnico se spoznamo s pojmom igrifikacija in učnima pristopoma učenje z igrami in učenje z ustvarjanjem iger ter se seznanimo z različno IKT, ki omogoča vključevanje (elementov) iger v pedagoški proces.

Moodle v izobraževanju 1

APRIL 2024

Namen delavnice je seznanjanje in uporaba osnovnih funkcionalnosti spletne učilnice Moodle v podporo organizaciji pedagoškega dela, spodbujanju sodelovalnega učenja in vrednotenja znanja.

Sodelovalno učenje z uporabo IKT

OKTOBER 2024

Skozi delavnico spoznamo različno IKT, ki spodbuja sodelovalno učenje med študenti, s poudarkom na pedagoških pristopih kot sta problemsko učenje in projektno učno delo.

Interaktivna učna gradiva

MAJ 2024

Na delavnici se seznanimo z Mayerjevimi načeli za izdelavo večpredstavnih gradiv ter z različno IKT za ustvarjanje interaktivnih predstavitev, videoposnetkov ter adaptivnih gradiv.

Učna analitika v z IKT podprtih okoljih

NOVEMBER 2024

Skozi delavnico se seznanimo z dobrimi praksami in orodji, ki omogočijo analizo lastnega poučevanja ter možnostmi učne analitike v različnih učnih okoljih, ki celostno podprejo pedagoški proces.

Terminski načrt izvedbe (spletnih) delavnic

Za lažjo časovno organizacijo smo pripravili tudi pregled po aktualnih izobraževanjih. 

Delavnice za posamezne članice UL

    Imate predlog za izvedbo delavnice?

    Izvajamo tudi delavnice za posamezne članice UL, kjer se prilagodimo vašim željam in predlogom.Izpolnite obrazec in nam pošljite svoj predlog oz. željo in skušali vam bomo čimprej odgovoriti.Kontaktirate nas lahko tudi preko e-naslova digitalna@uni-lj.si.

    Naročite se na naše e-novice...

    … in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.