Delavnica za študente na UL ZF

V petek sta Mateja in Tadeja na Zdravstveni fakulteti UL izvedli delavnico za študente v okviru pilotnih posodobitev izvedbe študijskih predmetov z didaktično uporabo IKT v skupnem trajanju 6 pedagoških ur.

📈🎓 Delavnico smo začeli s pregledom osnovne uporabe spletne učilnice Moodle in pogojnega napredovanja po aktivnostih.
🎥✂️ Nato smo si ogledali nekaj napotkov za snemanje videoposnetkov ter predstavili osnovne možnosti urejanja le-teh z uporabo orodja DaVinci Resolve.
💡🧩 Po predstavitvi orodja H5P in videorepozitorija za nalaganje videoposnetkov, Arnes Video, so imeli študenti možnost ustvarjanja interaktivnih gradiv znotraj spletne učilnice tudi sami.
🌐📰 Nadaljevali smo s predstavitvijo okolja Arnes Splet, kjer so lahko študenti preverili tudi delovanje okolja WordPress z dodajanjem prispevkov in urejanjem kategorij.
📅🤝 Nato smo si pogledali Arnes Planer, ki omogoča časovno usklajevanje terminov sestankov,
📝📥 ter orodje 1KA, ki ga lahko uporabimo za pripravo prijavnih obrazcev za izobraževanja.
📋👥 Na koncu so se študenti priključili ekipi znotraj Canve, kjer bodo lahko tudi v prihodnje (sodelovalno) ustvarjali vabila, letake, infografike in potrdila o udeležbi na izobraževanjih,
❓📊 delavnico pa smo zaključili s predstavitvijo kvizov znotraj videokonferenčnega sistema Zoom, ki omogočajo sprotno preverjanje znanja udeležencev med izvajanjem izobraževanj na daljavo.

Imate tudi vi vprašanje glede uporabe IKT pri vašem predmetu? Z veseljem se srečamo z vami in organiziramo izobraževanje tako za pedagoge kot tudi študente za uporabo IKT.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.