PREDSTAVITEV FUNKCIONALNOSTI INTERAKTIVNIH ZASLONOV V CENTRU DIGITALNA UL

V okviru projekta Izobraževalni ekosistem za pridobivanje digitalnih kompetenc pedagogov in študentov na UL poteka proces nakupa opreme za vzpostavitev pametne učilnice, ki temelji na premišljeni, varni in didaktični uporabi IKT ter pedagogom omogoča uporabo usvojenih znanj na lastnih predmetnih področjih.

Del te opreme je tudi interaktivni zaslon. V Centru Digitalna UL iščemo rešitve, ki bodo pedagogom prijazne in enostavne za kvalitetno uporabo le-tega v pedagoškem procesu, zato smo v petek, 29. 9. 2023, na Pedagoški fakulteti UL, za pedagoge organizirali prvo predstavitev osnovnih funkcionalnosti, ki jih omogoča interaktivni zaslon enega izmed ponudnikov.

Predstavili smo tudi nekaj didaktičnih scenarijev uporabe zaslona v pedagoškem procesu. Zaslon namreč omogoča več kot le prikaz vsebine, saj je z njim možno spodbujati študente k sodelovanju na beli tabli, deljenju in predstavitvi lastnega dela z deljenjem zaslona iz lastnih naprav, podajanju povratnih informacij in sprotnemu preverjanju znanja ter k aktivnemu vključevanju z uporabo še drugih možnosti, ki jih ponuja interaktivni zaslon.

Pedagogom, ki sodelujejo v naši skupnosti multiplikatorjev in integratorjev za didaktično uporabo IKT, je bila tekom dneva ponujena tudi možnost samostojnega preizkušanja interaktivnega zaslona, ekipa Centra Digitalna UL pa jim je bila na voljo za vsa morebitna vprašanja in pomoč pri uporabi.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.