DELAVNICA ZA PEDAGOGE UL
BookWidgets: priprava interaktivnih učnih gradiv

Na delavnici BookWidgets: priprava interaktivnih učnih gradiv se bomo osredotočili na nekatere osnovne funkcionalnosti orodja BookWidgets, ki nam omogočajo ustvarjanje interaktivnih učnih gradiv za različne učne scenarije.

BookWidgets je enostavno orodje, ki omogoča ustvarjanje interaktivnih nalog, kvizov, vprašalnikov in drugih učnih aktivnosti. Spoznali bomo osnovno delovanje orodja BookWidgets, vključno z ustvarjanjem računa, navigacijo po vmesniku in ustvarjanjem novega interaktivnega gradiva. Naučili se bomo, kako ustvariti različne vrste interaktivnih nalog, kot so križanke, besedilni mreži, povezovanje in razvrščanje in raziskali možnosti za ustvarjanje kvizov in vprašalnikov ter njihovo prilagajanje glede na učne cilje.

Spoznali bomo tudi, kako vstaviti različne vrste multimedijskih vsebin, kot so slike, videoposnetki in zvočni posnetki, v interaktivna gradiva ter pregledali možnosti deljenja gradiva s študenti.

Izvajalke

Mateja Bevčič, Eva Škraba, Eva Kern Nanut (Center Digitalna UL)

Termin

Petek, 24. 5. 2024

Trajanje in lokacija izvedbe

Od 9.00 do 12.00, v živo na UL PEF (Kardeljeva ploščad 16, 1000 Ljubljana)

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.