DELAVNICA ZA PEDAGOGE UL
Snemanje in urejanje videoposnetkov z orodjem ScreenPal

Na delavnici Snemanje in urejanje videoposnetkov z orodjem ScreenPal se bomo osredotočili na osnovne funkcionalnosti orodja ScreenPal, ki nam omogoča enostavno snemanje zaslona in urejanje videoposnetkov. ScreenPal je uporabniku prijazno orodje, ki omogoča ustvarjanje kakovostnih videoposnetkov za različne namene, kot so izobraževanje, predstavitve in še več.
Spoznali bomo osnovno delovanje orodja ScreenPal in se naučili kako enostavno snemati zaslone računalnika ali mobilne naprave ter zajeti različne vsebine, ob tem pa raziskali možnosti za dodajanje govornih komentarjev, besedilnih vložkov, puščic, krogov in drugih elementov v videoposnetke. Spoznali bomo osnovne tehnike urejanja videoposnetkov v orodju ScreenPal, vključno z obrezovanjem, združevanjem posnetkov, dodajanjem prehodov in prilagajanjem hitrosti predvajanja. Pregledali bomo postopek izvoza in deljenja končnih videoposnetkov v različnih formatih ter si ogledali, katere možnosti deljenja nam orodje ponuja.

Izvajalki

Sanja Jedrinović, Eva Škraba (Center Digitalna UL)

Termin

Petek, 28. 6. 2024

Trajanje in lokacija izvedbe

Od 9.00 do 12.00, v živo na UL PEF (Kardeljeva ploščad 16, 1000 Ljubljana)

Prijavnica

Prijava

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.