DELAVNICA ZA študente UL
Snemanje in urejanje videoposnetkov na mobilnih napravah in računalniku

Na delavnici Snemanje in urejanje videoposnetkov na mobilnih napravah in računalniku se bomo osredotočili na osnovne funkcionalnosti različnih orodij, ki nam omogočajo enostavno snemanje zaslona in urejanje videoposnetkov. 

Spoznali bomo nekaj orodij, ki jih lahko uporabljamo na telefonu in računalniku, se naučili kako enostavno snemati zaslone računalnika ali mobilne naprave ter zajeti različne vsebine, ob tem pa raziskali možnosti za dodajanje govornih komentarjev, besedilnih vložkov, puščic, krogov in drugih interaktivnih elementov v videoposnetke. Spoznali bomo osnovne tehnike urejanja videoposnetkov, vključno z obrezovanjem, združevanjem posnetkov, dodajanjem prehodov in prilagajanjem hitrosti predvajanja. Pregledali bomo postopek izvoza in deljenja končnih videoposnetkov v različnih formatih ter si ogledali katere možnosti deljenja nam orodja ponujajo.

Izvajalki

Mateja Bevčič, Eva Škraba (Center Digitalna UL)

Termin

Sreda, 20. 11. 2024

Trajanje in lokacija izvedbe

Od 16.00 do 19.00, v živo na UL PEF (Kardeljeva ploščad 16, 1000 Ljubljana)

Prijavnica

Prijava

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.