FOKUSNA SPLETNA DELAVNICA
SODELOVALNO UČENJE V SPLETNI UČILNICI MOODLE

Na delavnici boste spoznali osnovne funkcionalnosti spletne učilnice Moodle in načine kako jih učinkovito uporabiti v podporo sodelovalnemu učenju in delu. Seznanili se boste z različnimi Moodle orodji, kot so forum, klepet, slovar, wiki in podatkovna zbirka, s katerimi lahko obogatite svoje poučevanje z zanimivimi aktivnostmi in jih uporabite za spodbujanje študentov pri komuniciranju z vrstniki, deljenju mnenj in idej, soustvarjanju gradiv, podajanju (kritičnih) povratnih informacij vrstnikom ipd.

Avtorji

Sanja Jedrinović, Sara Drožđek, Anja Luštek, Tadeja Nemanič, Ana Žabkar Šalić, Irena Nančovska Šerbec, Jože Rugelj

Trajanje

15. april - 30. april 2024

Moderiranje izvedbe

Sanja Jedrinović

Prijava

povezava (vpis v okolje z univerzitetnim uporabniškim imenom in geslom)

Delavnica je namenjena spoznavanju osnovnih funkcionalnosti spletne učilnice Moodle, ki omogočajo sodelovalno učenje. Poleg uvodnega in sklepnega dela jo sestavlja 5 poglavij: 

  • Sodelovalno učenje v spletni učilnici Moodle

V tej temi boste spoznali nekaj načinov spodbujanja sodelovalnega učenja v spletni učilnici Moodle. Osredotočili se bomo na delo s skupinami v spletni učilnici. 

Kot zaključek poglavja je potrebno obvezno uspešno opraviti kviz na temo sodelovalnega učenja v spletni učilnici Moodle.  Kot priporočeno pa je sodelovanje v forumu, v katerem vas vabimo k deljenju vaših izkušenj s sodelovalnim učenjem v spletni učilnici Moodle.

  • Forum in klepet

V tej temi boste spoznali nekaj konkretnih dejavnosti za spodbujanje sodelovalnega učenja na spletni učilnici Moodle. Osredotočili se bomo na možnosti uporabe foruma in klepeta na spletni učilnici. 

Kot zaključek poglavja je potrebno obvezno v spletni učilnici ustvariti vsaj eno izmed predstavljenih aktivnosti, ki omogoča sodelovalno učenje v študijskem procesu. Prav tako je priporočljivo sodelovanje v forumu, kjer lahko delite svoje izkušnje pri uporabi foruma in klepeta v spletni učilnici Moodle.

  • Slovar

V tej temi boste spoznali nekaj konkretnih dejavnosti za spodbujanje sodelovalnega učenja na spletni učilnici Moodle. Osredotočili se bomo na možnosti uporabe slovarja na spletni učilnici. 

V zaključnem delu poglajva vas vabimo k skupnemu razmišljanju o možnih načinih uporabe slovarja v pedagoškem procesu, kjer v aktivnost slovar dodate primere uporabe slovarja na vašem področju. V tem delu vas čaka tudi obvezna naloga, v sklopu katere v spletni učilnici ustvarite aktivnost slovar kot podporo sodelovalnemu učenju. Kot priporočeno pa je sodelovanje v forumu.

  • Wiki

V tej temi boste spoznali nekaj konkretnih dejavnosti za spodbujanje sodelovalnega učenja v spletni učilnici Moodle. Osredotočili se bomo na možnosti uporabe wikija v spletni učilnici. 

Kot zaključek poglavja je obvezno sodelovanje pri soustvarjanju wiki strani in obvezna oddaja naloge, v sklopu katere se preizkusite v ustvarjanju aktivnosti wiki v svoji spletni učilnici. Kot priporočeno pa je sodelovanje v forumu.

  • Podatkovna zbirka

V tej temi boste spoznali nekaj konkretnih dejavnosti za spodbujanje sodelovalnega učenja v spletni učilnici Moodle. Osredotočili se bomo na možnosti uporabe podatkovne zbirke v spletni učilnici. 

Kot zaključek poglavja je obvezna oddaja naloge, v sklopu katere se boste preizkusili v ustvarjanju podatkovn zbirke v lastni spletni učilnici. Kot priporočeno pa je sodelovanje pri soustvarjanju podatkovne zbirke s primeri uporabe podatkovne zbirke na vašem področju in sodelovanje v forumu.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.