FOKUSNA SPLETNA DELAVNICA
VREDNOTENJE ZNANJA V SPLETNI UČILNICI MOODLE

Na delavnici boste spoznali različne načine vrednotenja znanja, ki jih podpira spletna učilnica Moodle. Spoznali boste možnosti vrednotenja znanja z uporabo kvizanalogemožnostiodzivalekcije ter možnosti medvrstniškega vrednotenja z dejavnostjo delavnica. Vrednotenje znanja v spletni učilnici boste spoznali tudi pri interaktivnih gradivih, ustvarjenih s H5P  in z dejavnostjo lekcija. Z namenom vrednotenja znanja z igrami boste spoznali vtičnike Treasure HuntGame in Quizventure ter videli, kako lahko študentom ob uspešnemu zaključku dejavnosti v spletni učilnici podelite značko

Avtorji

Sanja Jedrinović, Sara Drožđek, Anja Luštek, Tadeja Nemanič, Ana Žabkar Šalić, Irena Nančovska Šerbec, Jože Rugelj

Trajanje

3. junij - 17. junij 2024

Moderiranje izvedbe

Sanja Jedrinović

Prijava

povezava (vpis v okolje z univerzitetnim uporabniškim imenom in geslom)

Delavnica je namenjena spoznavanju različnih načinov vrednotenja znanja v spletni učilnici Moodle. Poleg uvodnega in sklepnega dela jo sestavljajo 3 poglavja: 

  • Vrednotenje znanja z različnimi dejavnostmi

V tej temi boste spoznali dejavnosti v spletni učilnici Moodle, ki jih lahko uporabite pri svojem delu kot podporo pri vrednotenju znanja študentov. Skozi vodiče boste tako spoznali dejavnosti delavnica, kviz, naloga, možnost in odziv. 

Za uspešno zaključevanje poglavja vas čaka reševanje kviza in oddaja naloge, v kateri se boste preizkusili v ustvarjanju pripomočka za vrednotenje znanja z različnimi dejavnostmi v spletni učilnici Moodle. Kot priporočeno pa je sodelovanje v forumu, v katerem vas vabimo k deljenju vaših izkušenj z vrednotenjem znanja v spletni učilnici Moodle.

  • Vrednotenje znanja z interaktivnimi gradivi

V tej temi boste spoznali dejavnosti v spletni učilnici Moodle, s katerimi lahko ustvarite interaktivna gradiva z namenom vrednotenja znanja študentov. Skozi vodiče boste tako spoznali dejavnosti H5P in lekcijo.

V zaključnem delu poglavja boste oddali nalogo, v sklopu katere se boste preizkusili v ustvarjanju pripomočka za vrednotenje znanja z interaktivnimi gradivi v spletni učilnici Moodle. Priporočljivo je sodelovanje v forumu na temo vrednotenja znanja z interaktivnimi gradivi. 

  • Vrednotenje znanja z igrami

V tej temi boste spoznali dejavnosti v spletni učilnici Moodle, ki podpirajo igrifikacijo in hkrati omogočajo vrednotenje znanja. Skozi vodiče boste tako spoznali vtičnike Lov na zaklad (ang. Treasure Hunt), Igre (ang. Game), Quizventure in Značke (ang. Badges).

V zaključnem delu poglavja vas čaka obvezno reševanje križanke, s katero boste preverili razumevanje predstavljene vsebine in oddaja naloge, v sklopu katere se boste preizkusili v ustvarjanju pripomočka za vrednotenje znanja z igrami v spletni učilnici Moodle. Priporočljivo je sodelovanje v forumu, kjer lahko delite svoje ideje in izkušnje z vrednotenjem znanja z igrami.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.