DELAVNICA ZA ŠTUDENTE UL
Upoštevanje avtorskih pravic in navajanje virov z orodjem Mendeley pri ustvarjanju vsebin tekom študija

Pridružite se nam na delavnici Upoštevanje avtorskih pravic in navajanje virov z orodjem Mendeley pri ustvarjanju vsebin tekom študija. Že med študijem je pomembno, da pri oddaji nalog upoštevamo avtorske pravice, pri pisanju člankov, diplomskih in magistrskih nalog pa nam lahko to orodje zelo olajša delo in prihrani preglavice z večdnevnim popravljanjem citiranja in navajanja literature.

Spoznali bomo osnovno delovanje orodja Mendeley in se naučili kako uvoziti različne vrste znanstvenih virov v Mendeley, jih organizirati v knjižnice ter ustvariti kategorije za boljšo preglednost. Raziskali bomo kako organizirati vire ter uporabiti funkcijo iskanja za hitrejši dostop do želenih virov. Med drugim bomo spoznali kako uporabiti Mendeley za avtomatsko generiranje citatov in bibliografij v različnih formatih ter si pogledali, na kakšen način lahko spodbujamo sodelovanje in deljenje virov z drugimi uporabniki.

Vljudno vabljeni!

Izvajalki

Sanja Jedrinović, Eva Škraba (Center Digitalna UL)

Termin

Sreda, 29. 5. 2024

Trajanje in lokacija izvedbe

Od 16.00 do 19.00, v živo na UL PEF (Kardeljeva ploščad 16, 1000 Ljubljana)

Prijavnica

Prijava

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.