FOKUSNA SPLETNA DELAVNICA
USTVARJANJE INTERAKTIVNIH VIDEOPOSNETKOV Z UPORABO IKT

Na delavnici boste spoznali Mayerjeva načela, ki so nam lahko v pomoč pri oblikovanju lastnih videoposnetkov ter večpradstavnih učnih gradiv na splošno. Seznanili se boste s spletnimi okolji EdPuzzle, H5P in Nearpod, ki nam omogočajo enostavno ustvarjanje interaktivnih videoposnetkov. Nato boste z upoštevanjem Mayerjevih načel ustvarjali lastne interaktivne videoposnetke, ki bodo vsebovali različne oblike preverjanja razumevanja.

Avtorji

Sanja Jedrinović, Mateja Bevčič, Sara Drožđek, Anja Luštek, Tadeja Nemanič, Ana Žabkar Šalić, Irena Nančovska Šerbec, Jože Rugelj

Trajanje

3. maj - 17. maj 2024

Moderiranje izvedbe

Mateja Bevčič

Prijava

povezava (vpis v okolje z univerzitetnim uporabniškim imenom in geslom)

Delavnica je namenjena spoznavanju interaktivnih videoposnetkov. Poleg uvodnega in sklepnega dela jo sestavljata 2 poglavji: 

  • Interaktivna večpredstavna učna gradiva

Pri tej temi boste spoznali Mayerjeva načela in se seznanili kako jih uporabljati in upoštevati pri ustvarjanju večpredstavnih učnih gradiv. 

Kot zaključek poglavja je potrebno obvezno uspešno opraviti kviz, s katerim boste preverili razumevanje predstavljene vsebine. Kot priporočeno pa je sodelovanje v forumu, v katerem vas vabimo k deljenju vaših izkušenj z uporabo Mayerjevih načel pri ustvarjanju gradiv.

  • Izdelava interaktivnih videoposnetkov

Znotraj te teme boste spoznali nekaj več o interaktivnih videoposnetkih. S pomočjo pripravljenih videovodičev boste spoznali orodja za izdelavo interaktivnih videoposnetkov. V ta namen boste spoznali orodja Edpuzzle, H5P in Nearpod.

Kot zaključek poglavja je potrebno obvezno oddati nalogo, v sklopu katere je potrebno ustvariti interaktivni videposnetek na želeno tematiko in pri tem upoštevati Mayerjeva načela. Kot priporočljivo pa je sodelovanje v forumu, kjer lahko delite svoje ideje in izkušnje z interaktivnimi videoposnetki.

  • Sklepno poglavje

V sklepnem poglavju vas čaka zaključna aktivnost, kjer boste na podlagi pripravljenih kriterijev pripravili analizo dveh orodjih, ki ste ju spoznali na delavnici.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.