DELAVNICA ZA PEDAGOGE UL
Razvoj osnovnih interaktivnih in vključujočih učnih situacij za študente v Mentimetru

Na delavnici bomo raziskali osnovne funkcionalnosti orodja Mentimeter in spoznali kako jih lahko uporabimo za ustvarjanje vključujočih učnih situacij za študente. Mentimeter je interaktivno orodje, ki omogoča ustvarjanje različnih vrst anket, kvizov in drugih interaktivnih vsebin, ki spodbujajo sodelovanje študentov v učnem procesu, na Univerzi v Ljubljani pa imamo za to orodje tudi kampus licenco. Spoznali bomo osnovno delovanje orodja Mentimeter, vključno s prijavo, ustvarjanjem predstavitev in izbiro različnih vrst interaktivnih vsebin. Naučili se bomo, kako ustvariti različne tipe vprašanj ter jih uporabiti za zbiranje povratnih informacij od študentov o njihovem razumevanju snovi. Med drugim bomo pregledali funkcionalnosti za ustvarjanje vprašanj, ki spodbujajo kreativno razmišljanje in izmenjavo idej med študenti.

Delavnica je namenjena vsem pedagogom, ki bi želeli ponoviti osnove uporabe orodja ter spoznati novosti pri uporabi ob pričetku novega študijskega leta.

Izvajalka

Eva Škraba (Center Digitalna UL)

Termin

Petek, 25. 10. 2024

Trajanje in lokacija izvedbe

Od 9.00 do 12.00, v živo na UL PEF (Kardeljeva ploščad 16, 1000 Ljubljana)

Prijavnica

Prijava

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.