Delavnica UL FSD: Uporaba orodja Chat GPT v pedagoškem procesu

V Centru Digitalna UL smo 8. 4. 2024 na Fakulteti za socialno delo UL izvedli delavnico za pedagoge in sicer na temo uporabe orodja Chat GPT v pedagoškem procesu.

Na srečanju smo si najprej ogledali orodje Chat GPT, ki smo ga preizkusili tudi v praksi. Pogledali smo delovanje orodja ter primerjali brezplačno različico ter plačljivo, ki nam poleg besedila omogoča tudi generiranje slik. Sledil je še prikaz delovanja orodja MS Copilot (Copilot with commercial data protection), ki nam je na voljo za brezplačno uporabo z univerzitetno licenco in tudi omogoča generiranje slik, ter orodja Gemini (predhodno Bard), ki je prav tako prostodostopno in nam npr. omogoča nalaganje in analiziranje fotografij, pri povpraševanju pa navede tudi vire.

Nato smo si ogledali še nekaj orodij umetne inteligence, kot so Consensus za pomoč pri iskanju literature in pisanju člankov, AI Teaching Assistant Pro, ki pedagogom pomaga pri ustvarjanju kvizov, definiranju učnih ciljev ter učnih načrtov, dotaknili smo se tudi orodij, ki nam generirajo videoposnetke ter si ogledali, kako si lahko z umetno inteligenco pomagamo pri ustvarjanju fotografij znotraj Canve.

Tekom delavnice se je razvila zanimiva debata o uporabi orodij umetne inteligence v izobraževanju, navajanju virov ter preverjanju izdelkov študentov, ki so bili ustvarjeni z različnimi orodji umetne inteligence. Na koncu smo se pogovorili tudi o prednostih in slabostih ter o izzivih, ki jih uporaba omenjenih orodij prinaša.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.