Vabilo na delavnico: Uporaba EndNote online in spletnih vodičev Osrednje družboslovne knjižnice Jožeta Goričarja

Na delavnici se boste usposobili za samostojno uporabo spletnega orodja EndNote, ki omogoča iskanje in zbiranje, urejanje oziroma organiziranje, oblikovanje ter shranjevanje referenc. Posebno pozornost bomo posvetili funkciji deljenja zbranih referenc v skupini udeležencev. Uporaba spletnega orodja EndNote se malenkost razlikuje od uporabe namizne verzije.

Ustvarili si boste osebne račune, v katere boste uvažali reference, ki jih boste poiskali v različnih informacijskih virih, ki so na voljo v Digitalni knjižnici UL. Reference boste organizirali in urejali ter izdelali bibliografije. Prikazali bomo tudi funkcijo vstavljanja citatov med pisanjem besedila (Cite While You Write).

Marko Aupič in Nataša Godec s Fakultete za družbene vede vas bosta seznanila tudi s spletnimi vodiči in e-gradivi, ki so jih izdelali v Osrednji družboslovni knjižnici Jožeta Goričarja. Vsebine spletnih vodičev so objavljene pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna, kar omogoča tudi predelavo gradiv za uporabo v pedagoškem procesu. Izpostavila bosta vsebino spletnega vodiča o Odprtih izobraževalnih virih.

Termin delavnice: petek, 21. april 2023, med 10.00 in 12.15 uro

Način izvedbe: na daljavo preko videokonferenčnega sistema Zoom z aktivnim načinom dela

Število udeležencev je omejeno na 10.

Razmislek udeležencev pred izvedbo: Udeleženci izberite svojo temo za iskanje gradiva oziroma referenc v Digitalni knjižnici UL. Priporočamo, da pripravite ključne besede ali predmetne oznake za učinkovitejše iskanje.

Posebne zahteve: 

  • Predlagamo priključitev k videosrečanju z računalnikom in dobro spletno povezavo (preko kabla).

  • Udeleženci potrebujete dostop do Digitalne knjižnice Univerze v Ljubljani (Digitalna identiteta UL).

Več informacij o poteku delavnice sledi po prijavi. 

Prijava poteka preko orodja MS Forms. Za dostop do prijavnice je potreben vpis z univerzitetno identiteto (enako uporabniško ime in geslo, kot ga uporabljate za VIS/ŠIS ipd.). 

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.