Ali ste vedeli, 
da lahko v spletni učilnici Moodle izvzamete določeno vprašanje iz skupnega rezultata reševanja?

Ali se vam je že zgodilo, da ste pripravili kviz v spletni učilnici Moodle, ga podali v reševanje študentom in ste pri pregledu rezultatov opazili, da bi kakšno vprašanje izpustili iz skupnega rezultata? Tisti, ki kvize uporabljate, veste, da po tem, ko naši študenti rešijo kviz več ne moremo brisati ali dodajati vprašanj v le-tega. 

Spodaj predstavljamo enostaven način, ki nam omogoča, da določeno vprašanje izvamemo iz skupnaega rezultata. 

Prikažemo si urejevalnik kviza
V spletni učilnici odpremo kviz in preko ikone zobnika dostopamo do povezave za urejanje kviza (tista stran, kjer smo ob kreiranju kviza dodajali nova vprašanja).
1
Spremenimo točke pri poljubnem vprašanju
Zdaj pri poljubnem vprašanju kliknemo na polje na desni strani vprašanja (ikona svinčnika) in spremenimo število točk na 0. Za potrditev spremembe kliknemo na tipko Enter.
2
Spremenimo skupno oceno
Vidimo, da se je posodobila tudi skupna ocena oziroma skupno število točk v kvizu. Posodobimo najbišjo oceno tako, da bo odražala novo število točk (v našem primeru ena točka manj). Po spremembi kliknemo na gumb za shranjevanje.
3
Končali smo
S tem smo vprašanje izvzeli iz skupnega števila točk in našim študentom se to vprašanje ne bo upoštevalo. Če želite, lahko v kvizu posodobite tudi oceno za uspešno opravljanje kviza, če vam izvzeto vprašanje spremeni to postavko.
4

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.