Ali ste vedeli ... 
... da lahko v Zoom-u po končanem srečanju pridobimo listo prisotnosti?

Ali se vam je že zgodilo, da si med srečanjem niste uspeli zapomniti oz. zabeležiti, kdo je bil pristoten na srečanju?

Prikazujemo vam, kako lahko v Zoom-u preko spletnega okolja dostopamo do seznama udeležencev.

Obiščemo spletni portal Zoom
V spletnem brskalniku odpremo spletni portal Zoom (z univerzitetnim računom je to spletna stran https://uni-lj-si.zoom.us/). V levi navigaciji kliknemo na Reports in nato izberemo Usage.
1
Izberemo časovni razpon prikaza
S klikom na ikonici koledarja določimo začetni in končni datum, med katerima je potekalo naše srečanje. Nato pritisnemo Search in spodaj se nam izpiše seznam vseh srečanj med obema datumoma. S klikom na Export a CSV file na levi strani lahko izvozimo spodnji seznam vseh srečanj. Do seznama udeležencev pa dostopamo tako, da v stolpcu Participants na desni strani kliknemo na številko pri srečanju, kjer želimo pridobiti seznam udeležencev.
2
Izvozimo seznam udeležencev
Prikaže se nam seznam udeležencev.
Označimo lahko Export with meeting data, s čimer se bo na seznamu izpisal ID srečanja, naslov, e-mail gostitelja, trajanje srečanja, začetek in konec srečanja ter število udeležencev.
V kolikor NE obkljukamo Show unique users, se lahko zgodi, da je v seznamu določena oseba zabeležena večkrat (zgornja slika). Poleg imena osebe je navadno zapisan še njen njen e-mail naslov, čas priključka in izhoda iz srečanja ter čas njene prisotnosti v minutah.
Če obkljukamo Show unique users (spodnja slika) pa vsakega udeleženca zapiše le enkrat, zraven je navadno napisan še e-mail osebe ter čas njene prisotnosti v minutah.
Poročilo izvozimo s klikom na Export.
3
Primer poročila v .csv format
Spodnja slika prikazuje primer poročila, na katerem vidimo ID srečanja in njegovo ime, začetek in konec srečanja, e-mail gostitelja in trajanje srečanja ter ime udeleženca, (navadno tudi) njegov e-mail in čas prisotnosti v minutah.
4

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.