Ali ste vedeli ... 
... da PowerPoint vsebuje funkcionalnost, ki vam omogoča pisanje po prosojnicah med predstavitvijo?

Sedaj, ko poteka poučevanje na daljavo, vam bo še kako prav prišla ena izmed možnosti, ki jo ponuja orodje PowerPoint (PPT). Predavanje z uporabo PPT predstavitve lahko popestrite z uporabo svinčnika (ang. Pen), ki vam omogoča pisanje po prosojnicah. Na takšen način lahko omogočite boljše sledenje študentov in dodatno, bolj nazorno predstavitev obravnavane vsebine.  

V nadaljevanju vam po korakih predstavljamo, kako uporabljati pisalo (ang. pen) med PPT predstavitvijo.

Priprava in pričetek predstavitve v PowerPointu
Z uporabo orodja PowerPoint pripravite predstavitev, ki jo boste potrebovali pri svojem poučevanju za obravnanje določene učne vsebine. Ko želite začeti s predstavitvijo, kliknite na ikono označeno na spodnji sliki. Pripravljene prosojnice se prikažejo v načinu, namenjenemu za predstavitev.
1
Izbira pripomočka
Potem, ko smo začeli s predstavitvijo, se lahko z miško spustimo v levi spodnji del okna, kjer se nam prikaže par ikonic. Za pisanje in risanje po prosojnicah izberemo ikono pisala (ang. Pen). S klikom nanj se nam odpre oknce, kjer zopet izberemo možnost pisala (ang. Pen), pred tem pa lahko izberemo tudi barvo pisala (ang. Pen Color). Med predstavitvijo lahko uporabljamo tudi laser (ang. Laser Pointer) oz. obarvano točko, ki jo lahko uporabljamo za označevanje dela prosojnice, v katero želimo preusmeriti pozornost študentov in tako študentom omogočimo lažje spremljanje predstavitve. Tudi pri tej možnosti si lahko izberemo barvo laserja oz. točke (ang. Laser Color).
2
Pisanje in risanje po prosojnicah
Potem, ko izberemo možnost pisala (ang. Pen), lahko pričnemo s pisanjem in risanjem po prosojnicah. S tem, ko preklopimo na naslednjo prosojnico, se zapiski dodani s pisalom izbrišejo.
3

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.