Ali ste vedeli ... 
... da lahko z orodjem Canva na enostaven način izdelamo voščilnico,
 tudi če nismo profesionalni grafični oblikovalci in ne prekipevamo z idejami? 🙂 

Ste si kdaj želeli ustvariti voščilnico, pa ne obvladate profesionalnih orodij, nimate idej in vam zmanjkuje časa? Orodje Canva nam delo zelo olajša. Poglejmo si kratko navodilo, kako voščilnico ustvarimo v le nekaj korakih.

Registriramo se na spletno stran
Najprej se moramo registrirati na spletni strani https://www.canva.com/. Nato izberemo predlogo gradiva s klikom na označeno sliko ali na napis Ustvari izdelek. Velikost slike lahko tudi sami določimo z izbiro Velikost po meri.
Poleg voščilnice (izbrali smo predlogo Kartica) lahko izbiramo še med številnimi drugimi predlogami, kot so objave za družabna omrežja, predstavitve, logotipi, plakati, kolaži fotografij, brošure, infogrami, povabila, letaki, potrdila, vizitke itd.
1
Izberemo predlogo
Predlogo poiščemo v meniju na levi strani ali pa vpišemo željeno besedo v iskalnik.
Predloge so razdeljene po kategorijah. Izbiramo lahko med rojstnodnevnimi voščilnicami, zahvalnimi karticami, karticami s povabilom, voščilnicami, karticami s počitnic, fotografskimi karticami itd.

Pozor!
Nekatere predloge so plačljive. Ko predlogo izberemo je najbolje takoj preveriti, da je brezplačna. V primeru desne slike (predloge s kužkom) vidimo, da moramo za prenos plačati 1€, torej predloga ni brezplačna.
2
Dodamo elemente
Predlogo preprosto izberemo tako, da nanjo kliknemo, le-ta se nam prenese na desno stran in že jo lahko urejamo. Predlogi lahko dodamo tudi druge elemente. Kot vidimo v meniju na levi strani, lahko svoje vsebine tudi naložimo (slike, videoposnetke in zvok), lahko dodamo slike iz knjižnice, elemente, besedilo, glasbo, videoposnetke, spremenimo lahko ozadje ali v gradivo integriramo še kakšno drugo aplikacijo.
Tudi pri izbiri dodatnih elementov moramo biti pozorni, da so le-ti brezplačni. Če je v desnem spodnjem kotu pri elementu narisana krona, potem gre za plačljiv element.
3
Voščilnico prenesemo
Ko smo končali, voščilnico prenesemo na računalnik.
4
Končni izdelek
Izbrali smo predlogo, spremenili besedilo, dodali snežaka in naša voščilnica je narejena!
Sedaj jo samo še pošljemo naprej in z njo razveselimo prijatelje, sodelavce ali znance. Pa veliko veselja pri ustvarjanju!
5

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.