Ali ste vedeli ... 
... da lahko med videosrečanjem na Zoomu delimo datoteke preko klepeta?

Ko organiziramo videosrečanje z uporabo orodja Zoom lahko preko klepeta z udeleženci delimo datoteke, kot so na primer PPT predstavitve, podporna gradiva, študijska in druga gradiva. Za to je potrebno predhodno urediti nekatere nastavitve v spletnem uporabniškem vmesniku Zooma. Datoteke lahko med videosrečanjem delijo tako organizatorji videosrečanja kot udeleženci.

Spodaj predstavljamo postopek, kako omogočiti deljenje datotek med videosrečanjem.

Urejanje nastavitev
S svojim uporabniškim imenom in geslom se prijavimo v spletni uporabniški vmesnik Zooma. Pod zavihkom nastavitve (ang. Settings) izberemo razdelek osnovnih nastavitev videosrečanja, kjer poiščemo možnost deljenja datotek (ang. FIle transfer) in jo tudi omogočimo. Poljubno lahko določimo tip datoteke, katero bodo lahko udeleženci naložili in delili preko klepeta. Prav tako lahko omejimo velikost datoteke. Urejene nastavitve je potrebno shraniti, s klikom na gumb Save.
1
Pričetek videosrečanja
Potem, ko uredimo nastavitve lahko pričnemo z videosrečanjem z uporabo orodja Zoom. Videosrečanje lahko načrtujemo ali pa z njim začnemo takoj.
2
Deljenje datoteke preko klepeta
Znotraj videosrečanja odpremo klepet (ang. Chat). V desnem delu okna se pojavi možnost deljenja datotek (ang. File). S klikom na gumb File izberemo datoteko iz računalnika in jo delimo z udeleženci v videosrečanju.
3

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.