Ali ste vedeli ... 
... da lahko v spletni učilnici Moodle nastavimo, da določeni študenti različne aktivnosti rešujejo dlje časa ali jim celo omogočimo večkratno reševanje?

Velikokrat bi nam prišlo prav, če bi lahko posamezno nalogo ali kviz v spletni učilnici Moodle prilagodili tako, da bi imeli določeni študenti (ali skupina le-teh) podaljšan čas reševanja. V spletni učilnici Moodle to lahko naredimo na dokaj enostaven način. 

Spodaj predstavljamo enostaven način, ki nam omogoča, da za določenega študenta podaljšamo čas reševanja in/ali mu omogočimo večkratno reševanje kviza v spletni učilnici Moodle. Podobno bi lahko uredili nastavitve tudi pri kakšni drugi aktivnosti ali pa nastavili omejitve za celo skupino študentov. 

Odpremo kviz
V spletni učilnici odpremo kviz in preko ikone zobnika dostopamo do povezave za preglasitev pravic za uporabnika. Vidimo tudi povezavo za preglasitev skupine, ki bi nam omogočila nastavitev časa oz. prilagojen čas reševanja za celotno skupino.
1
Prikažemo si obrazec
V naslednjem koraku se nam prikaže gumb za dodajanje nove izjeme oz. prilagoditve za posameznika. Po kliku na gumb se nam bo prikazal nov obrazec s katerim lahko dodamo izjemo oz. prilagoditev.
2
Uredimo prilagoditve
Zdaj nam preostane samo še zadnji korak - izpolnjevanje obrazca. Uredimo omejitve tako, kot smo si za posameznika želeli. Za posazmeznega študenta lahko določimo geslo s katerim bo opravljal kviz, določimo lahko datum odprtja in zaprtja kviza (ki je lahko drugačen od datumov, ki smo jih nastavili v nastavitvah kviza). Poleg tega lahko za posameznika spremenimo čas reševanja posameznega reševanja kviza (npr. če preostali študenti rešujejo kviz 40 minut, lahko za določenega študenta omogočimo dodaten čas). Študentu lahko omogočimo tudi večratno ali neomejeno reševanje kviza - ne glede na nastavitve, ki smo jih urejali v samem kvizu ob ustvarjanju. Na koncu ne smemo pozabiti na shranjevanje obrazca. Po shranjevanju lahko med izjeme dodamo več posameznikov in za vsakega posebej uredimo omejitve.
3

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.