Prešernovo 
ŽIVLJENJE
USTVARJANJE

8. februarja praznujemo slovenski kulturni praznik, Prešernov dan. Na ta dan, leta 1849, je umrl slovenski pesnik France Prešeren. Zato smo se odločili, da ob tej priložnosti obudimo spomin na našega največjega pesnika.

Pripravili smo zabavno aktivnost, kjer pa potrebujemo vašo pomoč. Vabimo vas k dopolnitvi gradiva v zvezi s Prešernovim življenjem in ustvarjanjem, da skupaj pokažemo, kako dobro poznamo našega velikega poeta. Na spodnji sodelovalni tabli lahko s klikom na + dodate nove vsebine, veseli pa bomo tudi všečkanja in komentiranja že dodanih vsebin.

Made with Padlet

Časovnico smo pripravili z orodjem Padlet, ki omogoča sodelovalno delo in je zanimivo tudi za uporabo v pedagoškem procesu. Spletno sodelovalno tablo lahko v pedagoški proces integriramo na različne načine:

Sodelovalno tablo v Padletu lahko vdelamo na poljubno spletno stran, spletno učilnico ali kakšno drugo spletno okolje, ki nam omogoča urejanje HTML kode. Lahko jo delimo tudi s pomočjo spletne povezave ali QR kode, pri čemer se študentom ni potrebno dodatno prijavljati v orodje. Orodje nam omogoča izbiro različnih predlog za predstavitev vsebine, kar nam lahko olajša pričetek ustvarjanja na sodelovalni tabli. Za uporabo orodja se je potrebno v orodje registrirati. V brezplačni različici smo omejeni na ustvarjanja treh različnih sodelovalnih tabel. V kolikor delo s študenti organiziramo v skupinah, lahko to težavo odpravimo tako, da vsaka skupina ustvari svojo sodelovalno tablo, v katero povabijo učitelja.

Poleg orodja Padlet pa obstaja še kar nekaj alternativnih orodij. Izpostavljamo nekaj najbolj zanimivih:

Več  o uporabi omenjene informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) v pedagoškem procesu lahko spoznate v intenzivni spletni delavnici Sodelovalno učenje z uporabo IKT ali v fokusnih spletnih delavnicah Izvedba projektnega učnega dela z uporabo IKT in Problemski pouk z uporabo IKT

Ali ste tudi vi s svojimi študenti obeležili Prešernov dan s kakšno aktivnostjo, podprto z uporabo digitalnih tehnologij? Vabljeni, da v komentarjih (spodaj) z nami delite predloge in primere uporabe IKT v pedagoškem procesu na svojem področju poučevanja.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.