Priprava adaptivnih učnih gradiv

Adaptivna učna gradiva
Adaptivna učna gradiva
Ste želeli kdaj pripraviti interaktivno študijsko gradivo, kjer se način predstavitve vsebin prilagaja posameznemu študentu, se odzove na njegove interakcije in mu podaja personalizirane povratne informacije?
 
Takšno gradivo lahko pripravimo z adaptivnimi učnimi orodji. Najpogosteje se pojavljajo trije vidiki, po katerih lahko prepoznamo adaptivna orodja: poleg prilagojenega prikaza vsebine se študentu prikažejo prilagojene povratne informacije in namigi ter mu z dodatnimi študijskimi viri pomagajo pri razumevanju vsebine; prilagajanje zahtevnosti vprašanj v gradivu/nalogi na podlagi študentovih odgovorov na prejšnja vprašanja; prilagajanje zaporedja študijskih aktivnosti posameznemu študentu.
 
Pridružite se nam na enotedenski fokusni spletni delavnici Adaptivno učenje z uporabo interaktivnih učnih gradiv, kjer bomo spoznali orodja, kot sta H5P Branching scenario ter aktivnost Lekcija v spletni učilnici Moodle, s katerimi lahko pripravimo do določene mere adaptivna učna gradiva.
 
Več informacij in prijava na delavnico, ki se začne jutri (v sredo, 31. 3.), je na voljo na spletni strani: https://digitalna.uni-lj.si/…/adaptivno-ucenje-z…/

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.