Ali veste, da danes obeležujemo svetovni dan telekomunikacij in informacijsko-komunikacijskih tehnologij?  

Na ta dan si želimo spodbuditi razmislek o vplivu spleta in informacijsko-komunikacijskih tehnologij (v nadaljevanju IKT) na vseh področjih človeškega delovanja. 

Videli smo, kako lahko IKT čez noč postane naš »najboljši prijatelj« in popolnoma spremeni vse aspekte našega življenja. Študij na daljavo nas je naučil, da zmoremo veliko, smo iznajdljivi in lahko IKT uporabimo na različne načine za doseganje začrtanih ciljev.  

Za nas je današnji dan še prav poseben, saj skušamo po »gašenju požara«, ki ga je prinesla pandemija v zadnjem letu, spodbujati razmislek visokošolskih učiteljev in sodelavcev o možnostih uporabe IKT v podporo pedagoškemu procesu z namenom naslavljanja višjih kognitivnih procesov pri študentih povezanih z razvojem potrebnih spretnosti in znanj za 21. stoletje, kar bodočim diplomantom izboljša tudi zaposlitvene možnosti.  

Danes smo pripravili kar nekaj aktivnosti, h katerim se lahko pridružite in tako skupaj z nami gradite razmisleke, ideje in delite izkušnje za učinkovito uporabo IKT v pedagoškem procesu. 

Na spletni strani lahko poiščete:  

  1. Interaktivno gradivo s predstavitvijo primerov inovativne uporabe IKT v pedagoškem procesu (lahko si ga ogledate spodaj), 
  2. Sodelovalni prostor, kjer lahko z nami delite svoje izkušnje in mnenje glede vpliva IKT na pedagoški proces (lahko si ga ogledate spodaj), 
  3. Forum za izmenjavo informacij (dostop omogočen z univerzitetnim uporabniškim imenom in geslom),
  4. Spletni delavnici na temo uporabe Moodla v pedagoškem procesu (dostop omogočen z univerzitetnim uporabniškim imenom in geslom):

Vabljeni k sodelovanju! 

Interaktivno gradivo, narejeno z orodjem H5P Branching scenario, kjer predstavljamo primere inovativne uporabe IKT v pedagoškem procesu:

Sodelovalni prostor, narejen z orodjem Padlet, kjer lahko z nami delite svoje izkušnje in mnenje glede vpliva IKT na pedagoški proces:

Made with Padlet

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.