Infografika: Primeri doseganja posameznih digitalnih kompetenc na različnih ravneh po Evropskem okvirju digitalnih kompetenc izobraževalcev – DigCompEdu​

👩‍💻 Živimo v času, v katerem je tehnologija pomembno zaznamovala naše življenje. Verjetno je že prav vsak izmed nas poskusil uporabo kakšnega orodja in postal suveren uporabnik izbranega orodja na svojem strokovnem področju. Tako nezavedno (ali pa tudi zavedno) vsakodnevno razvijamo številne digitalne kompetence, ki so dandanes nujno potrebne tudi na področju izobraževanja. Ali vas zanima, katere digitalne kompetence ste že usvojili in katerih še ne? Ali veste, kako lahko že usvojene digitalne kompetence nadgradite in napredujete na višjo raven?
 
💡Danes, na prvi šolski dan, objavljamo našo prvo infografiko 🧾 na temo Evropskega okvirja digitalnih kompetenc izobraževalcev – DigCompEdu. Za lažje razumevanje okvirja in ocenjevanje ter razvijanje lastnih digitalnih kompetenc na šestih različnih področjih smo pripravili infografiko s primeri uporabe IKT glede na šest različnih ravni (A1–C2) doseganja digitalnih kompetenc po DigCompEdu.
 
Infografiko si lahko ogledate in izvozite s klikom na spodnjo sliko infografike ali gumb.

Infografika vam je lahko v pomoč tudi pri opravljanju spletne delavnice Digitalne kompetence učiteljev – DigCompEdu, s katero smo pričeli danes, 1. 9. 2021, in traja vse do 22. 9. 2021, zato ste še vedno lepo vabljeni k PRIJAVI. Na delavnici boste imeli priložnost bolj podrobno spoznati okvir DigCompEdu in kot učitelj razmisliti o lastnih digitalnih kompetencah.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.