Vabilo na delavnico v živo: Sožitje med učiteljem in informacijsko tehnologijo

In človek je postal orodje svojih orodij.
Henry David Thoreau
ameriški esejist, pisatelj, politični aktivist, okoljevarstvenik in filozof

V času pandemije smo bili soočeni z nenadnim (in pretiranim) porastom uporabe informacijske tehnologije za sestanke, predavanja in celo srečanja ob kavi. Osrednji pripomoček pri komunikaciji ostaja PowerPoint, ki pa ima marsikdaj poguben učinek na kakovost predavanj in razumevanje sporočila. Vendar Stephen M. Kosslyn, psiholog, nevroznanstvenik in strokovnjak s področja učenja, trdi, da ni s PowerPointom v osnovi nič narobe. Kot medij je lahko nadvse prikladen in učinkovit, le uporabljati ga ne znamo.

Podobnega mnenja je tudi Iztok Fajfar, redni profesor na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko, ki že več kot desetletje vodi različne delavnice o učinkoviti rabi PowerPointa za sporočanje, tako v poslovnem kot tudi v izobraževalnem in raziskovalnem okolju. Tokratna delavnica se bo poleg živega nastopa v predavalnici dotaknila tudi različnih tehnik uporabe PowerPointa v okoljih, kakršna sta Zoom in MS Teams.

Termin delavnice: petek, 26. november 2021, med 9. in 12.15 uro

Program delavnice:

  • 9:00 – 10:30    Interaktivno predavanje “PowerPoint in kako ob njem preživeti”
  • 10:30 – 10:45    Odmor za kavo
  • 10:45 – 12:15    Analiza PPT predstavitev

Lokacija: Fakulteta za elektrotehniko

Število udeležencev je omejeno na 20.

Vsak od udeležencev naj že ob prijavi oz. najkasneje teden dni pred delavnico pošlje eno od svojih predstavitev v PowerPointu na iztok.fajfar@fe.uni-lj.si. Na delavnici bomo analizirali po eno ali dve prosojnici iz vsake od poslanih predstavitev in po potrebi predlagali izboljšave.

Več informacij o lokaciji in poteku predstavitve sledi po prijavi. 

Prijava poteka preko orodja MS Forms. Za dostop do prijavnice je potreben vpis z univerzitetno identiteto (enako uporabniško ime in geslo, kot ga uporabljate za VIS/ŠIS ipd.). 

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.