Ali ste vedeli, da lahko z orodjem Padlet ustvarjamo časovnico?

Padlet je enostavno orodje, ki ga lahko uporabimo kot podporo sodelovalnemu učenju. Orodje omogoča ustvarjanje sodelovalnih tabel, kjer uporabniki soustvarjajo različne vsebine. Omogoča nam različne načine prikaza table oz. predloge, ki jih izberemo glede na to, s kakšnim namenom želimo sodelovalno tablo uporabiti s študenti. V tem vodiču si bomo pogledali, kako poteka ustvarjanje sodelovalne tabele tipa Timeline.

Prijavimo se v orodje Padlet (https://padlet.com/). Privzeto se na nadzorni plošči odpre prostor, kjer se shranijo sodelovalne table, ki jih ustvarimo. Za ustvarjanje nove table izberemo gumb Make a padlet desno zgoraj.
1
V naslednjem koraku se v desnem delu zaslona prikaže seznam formatov oz. predlog sodelovalne table. Na voljo imamo 7 različnih predlog, ki smo jih spoznali v prejšnjih namigih.
2
V današnjem namigu se bomo osredotočili na format, ki temelji na delu s časovnico, zato izberemo možnost Timeline.
3
Na levi strani se nam odpre prazna sodelovalna tabela, na desni pa nastavitve. V zgornjem delu dodamo naslov, opis, ikono in ozadje. Nato imamo še možnost nastavitev sodelovanja in preverjanja neprimernih vnosov.
4
Ko prilagodimo vse nastavitve, lahko dodamo prvi dogodek na našo časovnico. To storimo tako, da kliknemo na ikono + v spodnjem desnem delu zaslona.
5
Izpolnimo vsebino, v katero lahko dodamo npr. besedilo, sliko, videoposnetek, spletno povezavo, datoteko, ter izberemo Publish. Postopek ponovimo za poljubno število dogodkov.
6
Če želimo dogodek dodati pred ali za določen dogodek, to storimo s klikom na 3 pike ter izberemo, ali želimo vstaviti dogodek pred ali po obstoječem.
7
Ko smo zadovoljni, lahko izberemo prikaz s prezentacijo.
8
Tu lahko prehajamo po dogodkih v vrstnem redu, ki smo ga določili.
9
Omeniti velja tudi možnost izbire časovnice z razdelki. Ta opcija deluje podobno kot običajna časovnica, le da omogoča delitev označenih točk v razdelke.
10

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.