Ali ste vedeli, da lahko v orodju Formative ustvarjamo skupine uporabnikov?

Formative je spletno orodje, namenjeno sprotnemu preverjanju znanja študentov. Z orodjem lahko pripravimo preverjanja znanja, v katera lahko vključimo različne vsebine za ogled in branje (besedilo, avdio in video vsebine, slikovna gradiva, vdelane vsebine, belo tablo, .pdf in .doc dokumente) ter aktivnosti, ki jih rešujejo študenti (vprašanja različnih tipov, oddaja naloge v obliki zvočnega in/ali video posnetka, oddaja datotek v različnih formatih, ustvarjanje vsebine na beli tabli ipd.).
V nadaljevanju si bomo ogledali kako v orodju ustvarjati in spremljati skupine uporabnikov.

Obiščemo spletno stran Formative (https://app.formative.com/). Prijavimo se lahko s svojim Google ali Microsoft uporabniškim računom. Orodje Formative omogoča ustvarjanje skupin študentov in učiteljev. Učitelje je najlažje dodajati v skupine s pomočjo možnosti »Teams«.
1
Odpre se nam seznam ekip, v katerem lahko ustvarimo tudi novo.
2
Ekipo lahko ustvarimo glede na ustanovo, okrožje, oddelek ipd. Vpišemo tudi ime ustanove, izberemo državo in vpišemo mesto.
3
Ko imamo ustvarjeno ekipo, lahko dodamo člane.
4
Dodajmo vse učitelje, ki jih želimo v skupini, tako da vpišemo njihove e-naslove. S klikom na gumb »Add« lahko dodamo še več uporabnikov. Nato kliknemo na »send invite«.
5
Druga možnost je ustvarjanje skupine študentov, kar je najbolje narediti z opcijo Classes v orodni vrstici na levi strani. To možnost lahko izberemo tudi pri ustvarjanju kviza, v tem primeru na desni strani kliknemo na gumb »Add«.
6
Izpolnimo vse potrebne podatke.
7
Ko je razred narejen, lahko dodamo študente in tudi učitelje.
8
Imamo več možnosti za vpis študentov. Obstaja ročen, kjer ročno vpišemo študentove podatke, uvoz iz CSV-ja, kjer podatke uvozimo po principu »Potegni-spusti«, kot zadnja izmed možnosti pa je preko povezave za priključitev, ki omogoča, da se študenti samostojno s klikom na povezavo in vnosom gesla vpišejo v dani razred.
9

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.