Ali ste vedeli, da je v orodju Mentimeter omogočena možnost Q&A?

Mentimeter je orodje, namenjeno anonimnemu zbiranju povratnih informacij s strani študentov preko interaktivnih predstavitev. Pedagogom omogoča dodajanje različnih tipov aktivnosti (npr. glasovanja v različnih oblikah, kvize, drsnice, Q&A) ter prikazovanje oz. spremljanje rezultatov reševanja študentov v živo.
V današnjem namigu si bomo ogledali možnost Q&A.

Prijavimo se v spletno orodje Mentimeter (https://mentimeter.com/). Na nadzorni plošči lahko vidimo naše že ustvarjene predstavitve. Za ustvarjanje nove predstavitve izberemo New presentation.
1
V okvirček vpišemo ime naše predstavitve in izberemo Create presentation.
2
Odpre se nam nabor različnih možnosti vprašanj, ki jih lahko dodamo na prazno drsnico, ki jo vidimo na desni strani. V našem primeru bomo izbrali možnost Q&A.
3
V osrednjem oknu se nam odpre prazna drsnica vprašanja, na desni pa nastavitve, kjer lahko napišemo navodila in uredimo osnovne nastavitve.
4
Ko želimo uporabnikom podati navodilo, pritisnimo gumb Present. Tu dovolimo uporabnikom, da z obiskom spletne strani ter vnosom kode pedagogu zastavijo vprašanja.
5
Vprašanja se pojavljajo posamično, eno za drugim. Pedagog lahko označi, ko je vprašanje odgovorjeno, študenti pa imajo možnosti, da vprašanje »všečkajo«.
6

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.