TESTIRANJE INTERAKTIVNIH ZASLONOV ZA PEDAGOGE UL

V okviru projekta Izobraževalni ekosistem za pridobivanje digitalnih kompetenc pedagogov in študentov na UL poteka proces nakupa opreme za vzpostavitev pametne učilnice, ki temelji na premišljeni, varni in didaktični uporabi IKT ter pedagogom omogoča uporabo usvojenih znanj na lastnih predmetnih področjih, in del te opreme je tudi interaktivni zaslon.

 V Centru Digitalna UL iščemo rešitve, ki bodo pedagogom prijazne in enostavne za kvalitetno uporabo le-tega v pedagoškem procesu, zato smo v petek, 10.11.2023, na Pedagoški fakulteti UL, za pedagoge organizirali že drugo predstavitev osnovnih funkcionalnosti in didaktičnih scenarijev uporabe zaslona v pedagoškem procesu. Uporaba zaslona lahko namreč med drugim omogoča sprotno preverjanje znanja ali popestritev pedagoškega dela, deljenje in predstavitev lastnega dela z deljenjem zaslona iz lastnih naprav, spodbuja študente k sodelovanju na beli tabli in podajanju povratnih informacij.

Tokrat smo s pedagogi, ki sodelujejo v naši skupnosti multiplikatorjev in integratorjev za didaktično uporabo IKT  tekom dneva preizkušali funkcionalnosti, ki jih omogočata interaktivna zaslona dveh različnih ponudnikov.

Kmalu bomo izsledke testiranja delili tudi z vami.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.