Zameglitev vsebine v orodju iorad

V sodobnem visokošolskem izobraževanju je vse več poudarka na aktivnem pouku, kjer se študenti čim bolj vključujejo v pedagoški proces. Ena od možnosti za spodbujanje aktivnega učenja je uporaba digitalnih gradiv, ki študentom omogočajo, da se sami spoznavajo z vsebino in učenje prilagajajo svojim potrebam.

Orodje iorad je eno od sodobnih digitalnih orodij, ki ga lahko visokošolski učitelji uporabljajo za ustvarjanje lastnih interaktivnih gradiv v obliki vodičev korak-za-korakom. Orodje ponuja številne funkcionalnosti, ki lahko učiteljem pomagajo pri ustvarjanju zanimivih in interaktivnih predstavitev vsebine. Ena od takšnih funkcionalnosti je možnost zameglitve vsebine.

Zameglitev vsebine omogoča učiteljem, da del vsebine skrijejo pred študenti ter s tem skrbno ravnajo z občutljivimi informacijami, kot so osebni podatki, ocene in druge zaupne informacije. Z orodjem iorad lahko visokošolski učitelji enostavno zameglijo ali zakrijejo specifične dele gradiva, kar omogoča varno deljenje vsebine s študenti. To je še posebej koristno pri pripravi učnega gradiva, ki vsebuje primere iz prakse, rešene naloge ali druge občutljive informacije. Funkcionalnost je na voljo tako v brezplačni kot tudi plačljivi različici orodja, s to razliko, da jo lahko v brezplačni različici uporabimo samo enkrat v gradivu, v plačljivi pa z njeno uporabo nismo omejeni.

V spodnjem kratkem video namigu si lahko ogledate navodila za uporabo funkcionalnosti zameglitve v orodju iorad.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.