Prenos iorad vodiča v obliki PDF datoteke

Orodje iorad nam omogoča enostavno ustvarjanje vodičev korak-za-korakom za prikaz uporabe različnih orodij ali spletnih storitev. Ustvarjanje od nas terja veliko manj časa, kot če bi vodič ustvarjali s kakšnim drugim orodjem ali pa, če bi ustvarili videovodič. Poleg časovnega prihranka, je ena izmed glavnih prednosti orodja iorad ta, da si lahko gradivo prikažemo v različnih formatih:

  • interaktivni vodič (posnemamo klike ustvarjalca vodiča in tako sami nadzorujemo potek vodiča);
  • seznam korakov (prikaže se nam stran, kjer so koraki prikazani v obliki seznama – na levi strani vidimo sliko, na desni opis);
  • predstavitev (koraki se nam prikažejo v obliki predstavitve, kjer je najprej prikazana slika koraka, pod njo pa besedilo);
  • videoposnetek (koraki se samodejno predvajajo, slika je postavljena v ozadje, besedilo pa se kaže ob prikazani interakciji).

Poleg teh opcij pa lahko uporabnik prenese tudi PDF datoteko, kjer se koraki prikažejo v statični obliki (na levi strani se kaže opis, na desni pa slika). Gradivo si lahko shranimo na računalnik za poznejšo uporabo, pri ogledu pa nismo odvisni od spletne povezave. PDF datoteko lahko prenesemo za vsa gradiva, ki so ustvarjena v orodju iorad in imamo do njih povezavo. Pomembno je vedeti, da bomo v primeru, da je ustvarjalec vodiča le-tega usvaril z brezplačno licenco, lahko dostopali samo do PDF datoteke s petimi koraki. Če pa ustvarjalec uporablja plačljivo licenco, bomo lahko prenesli dokument z vsemi koraki.

V spodnjem vodiču si lahko ogledate postopek prenosa PDF dokumenta.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.