Adobe After Effects 
za urejanje animacij in besedila v videoposnetkih

Orodje Adobe After Effects je še eno izmed orodij programskega paketa Adobe Creative Cloud, ki omogoča urejanje videoposnetkov. V primerjavi z orodjem Premier Pro, ki je ravno tako del istega programskega paketa, je After Effects veliko bolj enostaven za uporabo in tako mogoče bolj primeren za posameznikove prve začetke z urejanjem videoposnetkov ali manjše, hitre spremembe.

Glavni fokus orodja After Effects ni samo na krajšanju in rezanju ter razdelitvi videoposnetkov, ampak je optimiziran za različne druge aktivnosti pri urejanju videoposnetkov. Medtem ko se Premiere Pro ponaša s profesionalnim urejanjem videoposnetkov z uporabo urejanja elementov na časovnici, urejanjem z zvoka ter popravljanjem barv, je prednost orodja After Effects uporaba:

  • animacij: After Effects nam omogoča kreiranje 2D in 3D animacij izhajajoč iz vektorskih in rasterskih izdelkov. Z uporabo lastnih fotografij in drugih medijev lahko ustvarjamo zares bogate gibljive slike oz. animacije.
  • vizualnih učinkov: z orodjem After Effects lahko videoposnetkom oz. prizorom dodamo različne vizualne učinke, tako da sestavimo več slik in ustvarimo edinstven posnetek ali pa uporabimo moč rotoskopiranja za izločanje oseb ali predmetov iz videoposnetka in dodajanje edinstvenih elementov, kot so 3D grafike gibanja. Ne glede na to, ali želimo v prizor bitke vnesti eksplozijo, dodati postprodukcijske svetlobne učinke ali ustvariti kolaž animacije in videa, je program After Effects orodje, s katerim to lahko uresničimo.
  • animiranih naslovov in besedila: orodje After Effects nam ponuja nabor različnih možnosti animiranja naslovov in besedila v naših posnetkih. Tako lahko na enostaven način ustavarimo različna pozornost vzbujajoča zaporedja uvodnih napisov, drugega besedila, 3D gibljivega besedila v videoposnetkih.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.