Razvoj in raziskovanje

Center Digitalna UL redno spremlja novosti na področju didaktične uporabe IKT tako v domačem kot tujem okolju. Vzpostavili smo pilotno tehnološko okolje, kjer testiramo in analiziramo različno IKT za uporabo v pedagoškem procesu in jo nudimo v pilotno uporabo vsem članicam Univerze v Ljubljani. 

Ključnega pomena je tudi sodelovanje z Univerzitetno službo za informatiko pri vzpostavitvi tehnološke infrastrukture v podporo uporabi IKT na UL, Službo za kakovost UL pri spremljanju študijskih predmetov z didaktično uporabo IKT ter sodelovanje s članicami UL pri deljenju in izmenjavi dobrih praks uporabe IKT. 

01.
Gradiva za uporabo IKT

Redno pripravljamo različna gradiva za uporabo IKT. Tako lahko na enem mestu poiščete navodila korak-za-korakom za uporabo orodij, kot so Zoom, MS Teams, Moodle.

02.
Kratki namigi za uporabo IKT

Za tiste, ki že redno uporabljate različno IKT pripravljamo krajša gradiva oz. namige za uporabo IKT v pedagoškem procesu, kjer skušamo odgovoriti na najbolj pogosto postavljena vprašanja glede uporabe IKT v pedagoškem procesu.. 

03.
Pilotno tehnološko okolje

Razvili smo pilotno tehnološko okolje, ki ga trenutno uporablja 5 članic UL. Okolje temelji na spletnih učilnicah Moodle, a se ne bomo ustavili pri tem – načrtujemo pripravo edinstvene uporabniške izkušnje za vsakega uporabnika tehnološkega okolja ter povezavo z različnimi drugimi elementi, kot so multimedijski repozitorij, videokonferenčni sistemi. 

04.
Znanstveni in strokovni prispevki

Ekipa Centra Digitalna UL skuša redno predstavljati svoje izkušnje v različnih znanstvenih in strokovnih prispevkih ter na različnih dogodkih.

+
Gradiva
+
Namigi
+
Prispevki

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.