#8 Zanimiv kviz z orodjem Quizizz

Ali ste vedeli ...  
... da lahko z orodjem Quizizz ustvarimo enostaven kviz, podoben bolj znanemu Kahootu, ki pa ponuja veliko več možnosti?

Ste želeli kdaj učne ure popestriti s kvizom? Ustvariti kviz s slikami in matematičnimi simboli? Več možnostmi izbire? Anketo? Vprašanja z vpisovanjem besedila ali odprta vprašanja?

Predstavljamo vam enostavno in zanimivo orodje Quizizz, kjer vse to lahko naredite.

Ustvarimo kviz
Obiščemo spletno stran https://quizizz.com/ in se registriramo. Nato kviz najprej ustvarimo s klikom na Create in izberemo Quiz. nato vnesemo ime kviza in izberemo področječ
1
Izberemo tip vprašanja
Nato dodamo vprašanje. Izberemo željeni tip vprašanja, kjer lahko iziramo med vprašanjem z enim možnih odgovorom, več možni miodgovori, vpisovanjem manjkajočih besed, anketo, odprtimi vprašanji in prezenracijo.
2
Dodamo prvo vprašanje
Vprašanje uredimo - vpišemo naslov, spremenimo lahko tudi tip vprašanja (zgoraj levo). Sedaj imamo izbran tip vprašanja z več možnimi odgovori.
Vpišemo vsebino vprašanja, kjer lahko dodamo sliko in matematične znake. Nato vpišemo odgovore in z zeleno kljukico označimo, če gre za pravilen odgovor. Dodamo lahko več kot 4 možne odgovore, dodatno razlago, določimo pa lahko tudi koliko časa bo imel študent za odgovor.
Na desni strani vidimo prikaz vprašanja kot ga bodo videli študenti.
3
Dodamo novo vprašanje
Že ustvarjeno vprašanje lahko vedno uredimo, kopiramo ali izbrišemo.
Novo vprašanje dodamo s klikom na New question zgoraj ali izbiro ikonice spodaj. Na desni strani je primer vprašanja tipa "Fill in the blanks" (vpisovanja manjkajoče besede).
4
Shranimo kviz
Ko smo kviz končali, ga shranimo s klikom na Done desno zgoraj.
Kviz lahko še uredimo - dodamo sliko, določimo jezik, razred ter po želji označimo, da je kviz zaseben.
5
Delimo kviz s študenti
Kviz lahko s študenti delimo v živo med predavanji ali kot domačo nalogo. Rezultate bomo videli v omeb primerih.
6
- Kot domačo nalogo
V primeru deljenja kot domačo nalogo se bodo morali študenti za reševanje registrirati. Študentom lahko delimo kviz preko Google Učilnice, direktne povezave ali kode, ki jo vpišejo na spletno stran http://joinmyquiz.com/.
7
- "V živo"
Pri reševanju v živo se študentom ni potrebno registrirati. Najprej izberemo željeni način reševanja in uredimo dodatne nastavitve.
8
Potek kviza v živo
Nato s študenti delimo kviz, podobno kot v primeru domače naloge - preko kode ali direktne povezave. Rezultate študentov vidimo med reševanjem (zgoraj levo) , na koncu pa dobimo še poročilo po vprašanjih (spodaj desno).
9
Dostop do knjižnice
Do knjižnice z našimi kvizi dostopamo preko zavihka My library.
10
Dostop do rezultatov
V zavihku Reports pa lahko dostopamo do vseh rezultatov. Izberemo željeni kviz in rezultate izvozimo v .pdf (Print) ali .csv (Download) formatu.
11

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.