Kaj vse lahko vključimo v interaktivne predstavitve?
Si želite, da študenti aktivno sodelujejo pri vaših predstavitvah? Njihovo sodelovanje lahko spodbudimo tako, da v predstavitve vključimo različne aktivnosti, kot so odgovarjanje na (diskusijska) vprašanja, sodelovalno ustvarjanje miselnega vzorca, reševanje nalog z izpolnjevanjem manjkajočih besed ali z risanjem, igranje različnih iger (npr. spomin, iskanje parov), ogled videoposnetkov z dodanimi interaktivnimi elementi in še mnogo več.
 
V fokusni spletni delavnici Izdelava interaktivnih predstavitev z IKT, ki se je začela danes, predstavljamo nabor različnih orodij za izdelavo interaktivnih predstavitev, kot so H5P, Nearpod, GoConqr, Pear Deck in druga. Pripravili smo tudi primerjavo, kaj različna orodja ponujajo, in za vsakega pripravili primere uporabe ter navodila za izdelavo. Pred samo izdelavo interaktivnih učnih gradiv pa si lahko pogledate še nekaj priporočil pri oblikovanju gradiv ter dva modela, ki sta nam v pomoč pri evalvaciji učinkovitosti uporabe informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT) v pedagoškem procesu.
 
Prijava na delavnico je možna še nekaj dni. Več informacij najdete na spletni strani: https://digitalna.uni-lj.si/…/izdelava-interaktivnih…/

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.