Delavnica v živo: Sožitje med učiteljem in informacijsko tehnologijo

Na UL Fakulteti za elektrotehniko je prof. dr. Iztok Fajfar izvedel zanimivo interaktivno predavanje z naslovom »PowerPoint in kako ob njem preživeti«.

Na predavanju smo se najprej osredotočili na slabe predstavitve in kaj nas pri njih moti. Večino verjetno zmoti preveč besedila na drsnicah, majhna pisava, pa tudi animacije in slike. Predvsem slednje velikokrat dodajamo, saj se bojimo, da bo naša predstavitev preveč suhoparna, pri čemer pa se (ponavadi) ne zavedamo, da vsi odvečni elementi pozornost poslušalca preusmerijo na nepomembne informacije. Kljub napotkom in »pravilom« kako oblikovati PowerPoint, pa se je prvi del predavanja končal s poudarkom, da je prav toliko ali še bolj kot kako je oblikovana PowerPoint predstavitev pomembno, da je predavanje usmerjeno na govorca in njegov nastop.

V drugem delu predavanja je sledila analiza PowerPoint predstavitev udeležencev, kjer se je razvila zanimiva diskusija, podani pa so bili tudi številni predlogi za izboljšavo predstavitev.

Celotno predavanje smo posneli in je na voljo za ogled za visokošolske učitelje in sodelavce Univerze v Ljubljani (povezava – prijava z UL ID).

Vabimo vas, da spremljate dogodke na naši spletni strani, saj v začetku prihodnjega leta v sodelovanju s prof. dr. Fajfarjem načrtujemo nadaljevalno delavnico.

Lepo vabljeni!

Foto: Izidor Šček (vir)

Iztok Fajfar

prof. dr.

Multiplikator za didaktično uporabo IKT v pedagoškem procesu na UL FE

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.