Metodologija za izbiro igralnih mehanik, primernih za razvoj ustvarjalnosti

Pojem igralna mehanika zajema pravila in postopke, namenjene usmerjanju igralca ter odzivom igre na njegove poteze ali dejanja. Gre za bistveno igralno dejavnost, ki jo vsebuje vsaka igra in jo igralci v njej večkrat izvajajo. Veliko iger temelji na enakih igralnih mehanikah, pogosto se namreč pojavljajo naslednje igralne mehanike: akcijske točke, nagrade in kazni, povratne informacije, tekmovanje, sodelovanje, napredovanje, izbiranje, zbiranje, vprašanja in odgovori, igra vlog idr.

Pripravili smo metodologijo, ki je namenjena izbiri igralnih mehanik, ki so primerne za razvoj ustvarjalnosti. Pripravljen dokument temelji na rezultatih znanstvenih raziskav s področja učenja z uporabo iger v zadnjih 15. letih.

Celoten dokument, ki vključuje omenjeno metodologijo ter alternativne pristope k opredelitvi mehanike resnih iger in analizo različnih družabnih iger z vidika uporabljenih mehanizmov učenja in ocenjevanja ter s tem povezane mehanike iger si lahko v slovenskem jeziku preberete na tej povezavi. Za več informacij pa ste vabljeni, da obiščete spletno stran projekta.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.