Izvedba delavnice Ustvarjanje in urejanje interaktivnih videoposnetkov

Danes smo na Filozofski fakulteti UL izvedli drugi del delavnice, povezane z ustvarjanjem in urejanjem videoposnetkov. V sodelovanju z izr. prof. dr. Natašo Vampelj Suhadolnik smo za študente pripravili delavnico na temo dodajanja in urejanja različnih interaktivnih elementov v videoposnetek. 

Na začetku smo se s študenti pogovorili o morebitnih vprašanjih povezanih z uporabo orodja Splice, ki smo ga predstavljali na prvi delavnici. Orodje je prostodostopno ter enostavno za uporabo in namenjeno snemanju z mobilnimi napravami ter osnovnemu urejanju nastalih videoposnetkov. Vodič, v katerem smo prikazali osnovne možnosti urejanja z orodjem, je na voljo na povezavi: https://ior.ad/8dlq

Za študente smo pripravili testno spletno učilnico Moodle, kjer smo zbrali različna gradiva, ki jim lahko pridejo prav pri ustvarjanju videoposnetkov ter dodajanju interaktivnosti. V učilnici smo jim dodelili vlogo učitelja, da se bodo tudi sami lahko preizkusili v ustvarjanju interaktivnih vsebin znotraj spletne učilnice Moodle. 

Delavnico smo nadaljevali s predstavitvijo orodja Edpuzzle, ki je ravno dovolj enostavno, da lahko z njim na hiter in učinkovit način ustvarimo in delimo interaktivne videoposnetke. 

V zadnjem delu delavnice smo se posvetili orodju H5P ter možnosti ustvarjanja interaktivnih videoposnetkov.  

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.