H5P 
za ustvarjanje interaktivnih učnih gradiv

H5P je enostavno orodje, ki omogoča ustvarjanje več kot 40 različnih tipov interaktivnih gradiv. Gradiva lahko s študenti brezplačno delimo preko spletnih učilnic (npr. Moodle) ali spletnih strani, narejenih z WordPressom. Ustvarimo lahko različne vrste kvizov, naloge tipa povleci in spusti, iskanje »vročih« točk, ustvarimo učne kartice, pripravimo interaktivne predstavitve z različnimi vprašanji in nalogami, ustvarimo interaktivni videoposnetek z dodajanjem razlag, slik ali nalog, pripravimo adaptivna učna gradiva in še veliko drugih tipov gradiv. Nastale vsebine so vizualno privlačne in dodatno motivirajo študente za njihovo učenje. Pripravljena gradiva lahko ustvarimo/uvozimo v spletno učilnico in spremljamo uspešnost študentov pri reševanju nalog, v primeru deljenja gradiva na spletnem okolju pa se rezultati reševanja ne beležijo.

Obstajajo ralični načini uporabe orodja H5P:

  • H5P.org – gre za brezplačno verzijo orodja H5P, kjer lahko ustvarjamo le določena interaktivna gradiva (12 različnih gradiv).
  • H5P.com – gre za plačljivo verzijo orodja H5P, ki omogoča ustvarjanje več kot 40 različnih gradiv.
  • Moodle vtičnik H5P – gre za brezplačno uporabo orodja H5P znotraj spletne učilnice Moodle, ki omogoča ustvarjanje več kot 40 različnih gradiv.

Primerjavo H5P.org in H5P.com si lahko ogledate tukaj.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.