Ali ste vedeli, da lahko v orodju Mentimeter uporabljamo funkcijo Mentimote za prikazovanje predstavitve in upravljanje le-te preko mobilnih naprav?

Mentimeter je orodje, namenjeno anonimnemu zbiranju povratnih informacij s strani študentov preko interaktivnih predstavitev. Pedagogom omogoča ustvarjanje predstavitev z osnovnim urejanjem drsnic in dodajanjem različnih interaktivnih elementov (npr. glasovanja v različnih oblikah, kvizi, anketna vprašanja). Kako v Mentimetru ustvarimo predstavitev, smo si že ogledali v prejšnjem namigu , danes pa si bomo ogledali še uporabo funkcije Mentimote znotraj orodja Mentimeter za prikazovanje predstavitve v pogledu predstavitelja in upravljanje s predstavitvijo preko mobilne naprave.

Prijavimo se v spletno orodje Mentimeter (https://mentimeter.com). Po prijavi dostopamo do uporabniškega vmesnika, kjer se nam privzeto prikaže zavihek z našimi predstavitvami, ki smo jih predhodno ustvarili (ang. My presentation). Izberimo predstavitev, ki jo želimo predstavljati.
1
Po kliku za predstavitev kliknemo na puščico navzdol pri gumbu Present in izberemo možnost Mentimote. Če želimo Mentimote uporabiti na mobilni napravi zgornja koraka izvedemo na le-tej.
2
Na levi strani lahko urejamo nastavitve za posamezno drsnico.
3
Na sredini lahko s puščicama spreminjamo, na kateri drsnici se nahajamo, ter odpremo kviz. Omogoča nam tudi pisanje zapiskov, ki nam pomagajo pri predstavitvi.
4
Na desni strani vidimo seznam vprašanj na posameznih drsnicah, v kolikor smo le-ta omogočili.
5

Za podrobnejši vpis delovanja Mentimota si oglejte vodič s podrobnejšimi navodili (https://ior.ad/8bG9).

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.