Uporaba funkcionalnosti Magic Padlet

V enem izmed prejšnjih namigov za uporabo orodja Padlet za enostavno in hitro ustvarjanje različnih predpripravljenih aktivnosti (Povzetek 3-2-1) smo uporabili novo funkcionalnost v orodju Padlet, Magic Padlet. Gre za funkcionalnost, ki temelji na orodjih umetne inteligence in vam omogoča izbiro predpripravljenih predlog aktivnosti, ki jih lahko uporabite pri lastnem poučevanju. Poleg izbire predlog vam funkcionalnost omogoča tudi samodejno ustvarjanje vzorčnih primerov objav na ustvarjeni sodelovalni tabli, tako da študenti bolje razumejo, kaj se od njih pričakuje.

Ta funkcionalnost je še posebej dodelana za vse uporabnike, ki uporabljajo učiteljski račun v Padletu. Zato boste v današnjem gradivu najprej našli navodila za urejanje tipa računa – spreminjanje računa v učiteljski tip, nato pa bomo z vami delili navodila kako uporabiti funkcionalnost Magic Padlet za ustvarjanje novih predlog aktivnosti, prilagojenih vašim potrebam.

Poglejmo si najprej, kako svoj tip računa spremenimo v učiteljskega. Gradivo spodaj je dostopno tudi preko povezave: https://ior.ad/9EYj.

6 STEPS

1. V gradivu si bomo ogledali, kako svoj tip računa spremenimo v učiteljskega.
Odprimo nadzorno ploščo orodja Padlet.

Step 1 image

2. V spodnjem levem kotu kliknimo na gumb tri pikice, da si prikažemo nekaj več možnosti upravljanja računa.

Step 2 image

3. Med možnostmi, ki se nam prikažejo, izberimo Settings.

Step 3 image

4. Odpre se nam stran z nastavitvami profila. Če želimo tip svojega računa spremeniti, kliknemo na ikono svinčnika ob nastavitvi Account type.

Step 4 image

5. Izberemo opcijo Teacher.

Step 5 image

6. Zdaj se lahko vrnemo nazaj na prvo stran. Spremembe se samodejno shranijo.

Step 6 image

Here’s an interactive tutorial

** Best experienced in Full Screen (click the icon in the top right corner before you begin) **

https://www.iorad.com/player/2302451/Padlet—sprememba-tipa-ra-una

 

Zdaj pa poskusimo funkcionalnost Magic Padlet za ustvarjanje lastnega primera aktivnosti. Gradivo spodaj je dostopno tudi preko povezave: https://ior.ad/9EZ6.

7 STEPS

1. V gradivu si bomo ogledali, kako uporabimo funkcionalnost Magic Padlet. Odprimo si nadzorno ploščo orodja Padlet. Kot običajno, za ustvarjanje nove sodelovalne table kliknimo na gumb Make a padlet.

Step 1 image

2. Na desni strani se nam odpre nabor predlog, ki jih lahko uporabimo. Tokrat preizkusimo orodje Magic Padlet, do katerega dostopamo tako, da v zgornjem desnem kotu kliknemo na gumb “Open Magic Padlet panel”.

Step 2 image

3. Odpre se nam obrazec, kjer lahko napišemo, kaj želimo videti na sodelovalni tabli in orodja umetne inteligence bodo to generirala za nas. Ker je funkcionalnost zaenkrat (dec23) na voljo samo za učitelje, lahko vidimo, da smo postavljeni v to vlogo.

Step 3 image

4. V polju I want to create v angleškem jeziku zapišemo svoje povpraševanje. Pri tem poskusimo biti kar se da konkretni. V pomoč nam je lahko tudi vzorčni zapis, ki je naveden v polju, kamor bomo vnesli besedilo.

Step 4 image

5. Po vnosu povpraševanja, kliknemo na gumb Conjure.

Step 5 image

6. Padlet bo potreboval nekaj sekund (cca. 30 sekund) da pripravi rezultate.

Step 6 image

7. Po tem se nam prikaže sodelovalna tabla, ki je pripravljena na način, kot smo to zapisali v povpraševanju. Zdaj lahko vsako posamezno objavo pregledamo, jo dopolnimo, dodamo nove in sodelovalno tablo poljubno spreminjamo.

Step 7 image

Here’s an interactive tutorial

** Best experienced in Full Screen (click the icon in the top right corner before you begin) **

https://www.iorad.com/player/2302500/Padlet—Uporaba-Magic-Padleta

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.