Adobe Acrobat Pro 
za delo s PDF dokumenti

Adobe Acrobat Pro je orodje, namenjeno večanju produktivnosti in sodelovanja pri delu s PDF dokumenti. Orodje kombinira funkcionalnosti namizne aplikacije, mobilne aplikacije za skeniranje, aplikacije za digitalno podpisovanje in aplikacijo Acrobat Reader, ki jo verjetno prav vsi že uporabljamo. Acrobat PRO nam omogoča delo z vsemi aplikacijami na enem mestu z možnostjo shranjevanja izdelkov v oblak, tako da lahko do svojih vsebin dostopamo kjerkoli in kadarkoli, na varen način.  

 

Funkcionalnosti, ki nam jih orodje omogoča so na primer, možnosti urejanja besedila in slik; razvrščanje in brisanje strani v PDF dokumentih; pretvarjanje dokumentov v Word, Excel in PowerPoint datoteke; enostavno ustvarjanje, izpolnjevanje, podpisovanje in pošiljanje obrazcev; podpisovanje dokumentov, zahtevanje podpisov, spremljanje dogajanja na dokumentu v realnem času; zaščita PDF dokumentov (tudi z geslom); pretvarjanje skeniranih izdelkov v dokumente, primerne za urejanje in iskanje po njih; redakcija občutljivih podatkov; primerjanje dveh verzij PDF dokumentov z možnostjo pregleda sprememb; ustvarjanje PDF datotek iz slik, spletih strani in drugih virov.

 

Vse to nam je omogočeno na različnih operacijskih sistemih (Windows, Mac) ter različnih napravah (računalnik, mobilne naprava, tablica ipd.). Podatke lahko med napravami sinhroniziramo in tako vedno dostopamo do zadnjih sprememb na naših PDF vsebinah. Dodatno lahko naše PDF dokumente delimo z drugimi za komentiranje, pregledovanje in urejanje; povratne informacije s strani različnih pregledovalcev lahko zberemo v eni datoteki; ter v realnem času spremljamo status našega dokumenta.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.