Ali ste že opazili eno izmed dolgo pričakovanih funkcionalnosti v Zoomu?

Verjetno ste že poskusili ustvarjati ankete v Zoomu. Tisto, kar ste verjetno pri tem opazili je, da so se rezultati reševanja študentov po vsakem reševanju shranili v poročilih na spletnem portalu Zoom. Pa tudi sami rezultati ankete so nam v poročilu bili na voljo šele nekaj minut po srečanju. Dočakali pa smo že dolgo časa obljubljano funkcionalnost – prenos rezultatov ankete takoj po reševanju, kar tekom srečanja.  

Tako lahko zdaj anketo zaženemo tekom srečanja in rezultate takoj po zaključku glasovanja prenesemo na svoj računalnik s klikom na gumb download.

Po prijavi v spletni portal Zoom z našo digitalno identiteto se nam na računalnik prenesejo rezultati v CSV datoteki (ogledate si lahko tudi namig, kako odpreti CSV datoteko v Excelu tako, da se bodo vsebine kazale po stolpcih).

Z možnostjo prenosa podatkov med srečanjem ima tudi gumb Re-launch nekoliko večji pomen. Velikokrat si želimo študentom zastaviti vprašanje z namenom ugotavljanja začetnega predznanja, mnenja. Nato pa bi radi isto vprašanje zastavili tudi po obravnavi nove vsebine in preverili napredek v znanju ali spremembo v mnenju do določene tematike. Do sedaj smo morali paziti, da smo v primeru, ko smo želeli ohraniti oziroma shraniti rezultate tako začetnega kot končnega reševanja, pripravili podvojeno vprašanje in ob pričetku obravnave zastavili prvo, ob koncu pa drugo različico. Po koncu srečanja s študenti pa smo lahko med poročili na spletnem portalu prenesli rezultate reševanja. Zdaj bo dovolj, da pripravimo samo eno vprašanje ter pazimo, da bomo po prvem reševanju oz. pred pričetkom ponovnega reševanja kliknili na gumb download in prenesli rezultate prvega reševanja. Še vedno namreč ostaja pravilo, da se po ponovnem zagonu ankete v poročilu ohranijo samo rezultati zadnjega reševanja, saj predhodne rezultate »povozimo« z novimi.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.