Zoom je videokonferenčno okolje, ki nam omogoča sinhrono komunikacijo s študenti v spletnem prostoru. Poleg osnovnih funkcionalnosti, ki nam jih ponujajo običajna videokonferečna srečanja (npr. pričetek srečanja, klepet, izmenjava datotek ipd.), Zoom omogoča še nekatere napredne funkcionalnosti kot so ankete in sodelovalne sobe, ki nam omogočajo nekaj več aktivnega vključevanja študentov v pedagoški proces. 

Videokonferenčni sistem je vsem uporabnikom na razpolago v brezplačni različici, ki ponuja omejen nabor možnosti. Za uporabo brezplačne različice orodja je potrebno urediti uporabniški račun, s katerim lahko nato organiziramo videosrečanja, ki pa so časovno omejena na 40 minut in največ 100 udeležencev.

Vsi zaposleni in vpisani študenti na Univerzi v Ljubljani lahko uporabljamo licenčno različico orodja, ki ponuja veliko več možnosti in funkcionalnosti, ki jih predstavljamo spodaj v videovodičih. Univerzitetna licenca orodja je omejena na načrtovanje videosrečanja z največ 300 udeleženci. Za uporabo licenčne različice orodja potrebujemo univerzitetno digitalno identiteto. Več o tem v nadaljevanju.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.