Usposabljanje za preverjanje in ocenjevanje znanja v spletni učilnici Moodle ter za pripravo posnetkov pri veterinarski morfologiji na UL Veterinarski fakulteti

Na Veterinarski fakulteti Univerze v Ljubljani je v oktobru 2021 v okviru skupnosti multiplikatorjev za didaktično uporabo IKT prof. dr. Petra Zrimšek v sodelovanju z asist. dr. Blanko Premrov Bajuk izvedla usposabljanje na daljavo, kjer so udeleženci ob demonstraciji sami ustvarili kvize za preverjanje in ocenjevanje znanja v spletni učilnici Moodle, ter organizirala usposabljanje, na katerem je izr. prof. dr. Valentina Kubale Dvojmoč predstavila različne metode priprave videoposnetkov pri veterinarski morfologiji s poudarkom na vključitvi snemanja preparatov pod mikroskopom.

Kaj so počeli?

Na prvi delavnici je bilo visokošolskim učiteljem in sodelavcem predstavljeno in demonstrirano ustvarjanje kvizov za preverjanje in ocenjevanje znanja, pri čemer so si pogledali tudi uporabo varnega brskalnika (Safe Exam Browser – SEB) ter možnost podaljšanega časa reševanja kvizov za (posamezne) študente, na koncu pa jim je bil predstavljen še pregled uporabe redovalnice v spletni učilnici Moodle.

Na drugi delavnici so bili udeležencem predstavljeni različni nivoji priprave videovodičev in sicer: snemanje videovodičev z uporabo mikroskopa ter telefona in kamere, snemanje videovodičev in vključevanje kamere oseb, urejanje videoposnetkov ter nadgradnja uporabe videoposnetkov.

Kaj so ugotovili?

Na delavnici o preverjanju in ocenjevanju znanja so se udeleženci seznanili z ustvarjenjem kvizov in njihovo uporabnostjo, spoznali razliko med preverjanjem in ocenjevanjem znanja ter se seznanili z uporabo redovalnice.

Na delavnici o pripravi posnetkov so udeleženci pridobili nekaj idej o pripravi videovodičev ter spoznali različne načine, kako videovodiče uporabiti v praksi.

Kako naprej?

V prihodnje na UL VF načrtujejo izvedbo delavnice na temo interaktivnih predavanj z orodjem Mentimeter in nadaljevanje izmenjave dobrih praks med učitelji in asistenti.

Petra_Zrimsek

Petra Zrimšek

prof. dr.

Multiplikatorka za didaktično uporabo IKT v pedagoškem procesu na UL VF

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.