Pričetek intenzivne spletne delavnice Digitalne kompetence učiteljev

Digitalne kompetence postajajo vedno bolj pomembne tako v življenju kot tudi na področju izobraževanja, poleg tega pa se s časom tudi spreminjajo in nadgrajujejo.

Na intenzivni spletni delavnici, ki jo izvajamo v mesecu februarju, tako predstavljamo Evropski okvir digitalnih kompetenc za učitelje – DigCompEdu, kjer boste poleg osnovnega okvirja z 22 kompetencami spoznali še dodatnih 10 kompetenc glede na razširjen okvir digitalnih kompetenc v novem samoevalvacijskem orodju SELFIEforTEACHERS. Samoevalvacijsko orodje je bilo predstavljeno oktobra lani, učiteljem pa pomaga pri razumevanju njihovega trenutnega stanja uporabe digitalnih tehnologij pri svojem delu, rezultati pa jim lahko pomagajo ugotoviti, na katerih področjih potrebujejo pomoč ter morebitna dodatna usposabljanja.

Več podrobnosti o samoevalvacijskem orodju SELFIEforTEACHERS ter razširjenem okvirju 32 osnovnih kompetenc si lahko preberete na spletni strani https://digitalna.uni-lj.si/2020/11/28/digitalne-kompetence-uciteljev-digcompedu/, kjer najdete tudi povezavo s prijavo na delavnico. Prijava je mogoča do petka.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.