Priprava programskega orodja za koordinacijo študijske prakse na UL FSD

V sklopu aktivnosti v skupnosti multiplikatorjev na Fakulteti za socialno delo UL je z nami sodeloval pred. Marko Mesec, ki je načrtoval in pripravil programsko orodje za koordinacijo študijske prakse in stik s strokovnim okoljem, mentorji in študenti na članici.

Kaj so počeli?

V sodelovanju z asist. dr. Gašperjem Krstulovićem je multiplikator v letu 2022 najprej pregledal dosedanji proces poteka prakse in koordiniranja učnih baz, sledil je še pregled možnosti digitalizacije analognih postopkov koordiniranja študijske prakse, ki sta ga opravila skupaj s programerjem. V nadaljevanju sta ob nastajanju orodja v spletnem okolju sproti evalvirala narejeno delo, testirala in dopolnjevala posamezne module, sodelovala s koordinatorjem in načrtovala nadaljnje korake.

Foto: spletna straul UL FSD

Mesec-FB-2022

Marko Mesec

pred.

Multiplikator za didaktično uporabo IKT v pedagoškem procesu na UL FSD

Kaj je bil cilj izvedene aktivnosti?

V 1. fazi je bil cilj načrtovati in pripraviti programsko orodje za koordinacijo študijske prakse in stik s strokovnim okoljem ter priprava različnih modulov, kot so registracija uporabnika, vnos podatkov o organizaciji, mentorjih, prostih mestih za prakso, prostih delovnih mestih ter administratorski modul za koordinacijo prakse.

Kaj so ugotovili?

Sodelovanje z izvajalcem je bilo zelo dobro, saj je njegova fleksibilnost omogočala usklajevanje nadaljnjih korakov ter sprotno prilagajanje, kot je npr. vključevanje dodatnih potreb (objava prostih delovnih mest), ki so se pokazale tekom testiranja.

Kakšni so načrti za naprej?

V 2. fazi je načrtovan razvoj izvedbe razpisa in prijav na prakso za študente 3. letnika preko novega spletnega orodja. Načrtovano je, da bo programsko orodje na voljo za uporabo ob začetku študijskega leta 2023/24.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.